Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

ΚΙΝ.ΑΛ. για ενίσχυση Aegean: 'Να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου και η απασχόληση των εργαζομένων'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Νοέμβριος 2020, 13:20

Το ΚΙΝ.ΑΛ. προτείνει η συμφωνία ενίσχυσης της αεροπορικής εταιρείας να προβλέπει και την απόκτηση μετοχών (χωρίς δικαίωμα ψήφου) της επιχείρησης. 'Μετοχές που δε θα περιέλθουν στο Υπερταμείο και θα πωληθούν σε ιδιώτες, όταν οι συνθήκες είναι επωφελείς για το δημόσιο'.


Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη κρατική ενίσχυση προς την Aegean, το Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) τονίζει ότι το κόμμα δεν είναι αντίθετου -με δύο απαραίτητες προϋποθέσεις: να συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες-μέτοχοι με δικά τους κεφάλαια στο πρόγραμμα σωτηρίας της επιχείρησης τους και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου και η απασχόληση των εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά:

“Έχουμε ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα, για να μείνει ΟΡΘΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε ερείπια, με τις επιχειρήσεις κλειστές και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Οι παρεμβάσεις ‘στήριξης’ πρέπει να αφορούν και επιχειρήσεις που έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Και αναμφίβολα η Aegean είναι μια από αυτές, στον κρίσιμο τομέα των αερομεταφορών.

Η επιχείρηση αυτή έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Πρέπει όμως να συνεχίσει το έργο της. Να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα σε μια χώρα με μεγάλη νησιωτικότητα όπως η Ελλάδα - και να διατηρεί τις θέσεις εργασίας.

Η απόφαση-εισήγηση προς την Ε.Ε. της Κυβέρνησης, για την ενίσχυση της εταιρείας με 120 εκατ. ευρώ, δε μας βρίσκει αντίθετους, ιδιαίτερα από την ώρα που ανάλογες αποφάσεις για αεροπορικές εταιρείες έχουν παρθεί από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Με δύο απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • Πρώτον: Να συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες-μέτοχοι με δικά τους κεφάλαια στο πρόγραμμα σωτηρίας της επιχείρησής τους.
  • Δεύτερον: Να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου και η απασχόληση των εργαζομένων.

Η συμφωνία ενίσχυσης να προβλέπει και την απόκτηση μετοχών (χωρίς δικαίωμα ψήφου) της επιχείρησης. Μετοχές που δε θα περιέλθουν στο Υπερταμείο και θα πωληθούν σε ιδιώτες, όταν οι συνθήκες είναι επωφελείς για το δημόσιο.

Είναι ευνόητο ότι το ίδιο ενδιαφέρον πρέπει να επιδεικνύεται από το κράτος και για την στήριξη των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Για τις οποίες μόνο…ψίχουλα ως τώρα διατίθενται…”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top