Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό
Ξενοδοχία

Επιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό

Η ΠΟΞ ζητά να μπορούν οι τόκοι των δανείων που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια αναπτυξιακών νόμων να επιδοτηθούν μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Τον κ. Νίκο Παπαθανάση, αναπλ. υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον κ. Γιάννη Τσακίρη, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ως αποδέκτες επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στην οποία αναφέρεται ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες, έκτακτες και προσωρινού χαρακτήρα, προσαρμογές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν και των οποίων ο σχεδιασμός έχει πλήρως ανατραπεί.

Ακολουθεί η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στους κ.κ. Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού και Μάνο Κόνσολα, υφυπουργό Τουρισμού αντίστοιχα:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, όσες δεν επαναλειτούργησαν το μόνο που πέτυχαν ήταν να μεγαλώσουν τις ήδη τεράστιες ζημιές τους. Το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε επιδείνωσε ακόμα περισσότερο μια ήδη μη διαχειρίσιμη κατάσταση.

Στα ξενοδοχεία τυπικά και μόνο επετράπη η συνέχιση της λειτουργίας. Στην πράξη μας επιβλήθηκε και εμάς να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, μιας και λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις στερούμαστε αντικειμένου δραστηριότητας.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες, έκτακτες και προσωρινού χαρακτήρα, προσαρμογές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν και των οποίων ο σχεδιασμός έχει πλήρως ανατραπεί.

Οι πρώτες δύο παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες είναι:

  • Να ανασταλεί, για όσο χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, η προβλεπόμενη από τους αναπτυξιακούς νόμους υποχρέωση διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και
  • Να μπορούν οι τόκοι των δανείων που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια αναπτυξιακών νόμων να επιδοτηθούν μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024