Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Επιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 25 Νοέμβριος 2020, 15:05

Η ΠΟΞ ζητά να μπορούν οι τόκοι των δανείων που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια αναπτυξιακών νόμων να επιδοτηθούν μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.


Τον κ. Νίκο Παπαθανάση, αναπλ. υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον κ. Γιάννη Τσακίρη, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ως αποδέκτες επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στην οποία αναφέρεται ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες, έκτακτες και προσωρινού χαρακτήρα, προσαρμογές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν και των οποίων ο σχεδιασμός έχει πλήρως ανατραπεί.

Ακολουθεί η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε και στους κ.κ. Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού και Μάνο Κόνσολα, υφυπουργό Τουρισμού αντίστοιχα:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, όσες δεν επαναλειτούργησαν το μόνο που πέτυχαν ήταν να μεγαλώσουν τις ήδη τεράστιες ζημιές τους. Το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε επιδείνωσε ακόμα περισσότερο μια ήδη μη διαχειρίσιμη κατάσταση.

Στα ξενοδοχεία τυπικά και μόνο επετράπη η συνέχιση της λειτουργίας. Στην πράξη μας επιβλήθηκε και εμάς να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, μιας και λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις στερούμαστε αντικειμένου δραστηριότητας.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες, έκτακτες και προσωρινού χαρακτήρα, προσαρμογές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν και των οποίων ο σχεδιασμός έχει πλήρως ανατραπεί.

Οι πρώτες δύο παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες είναι:

  • Να ανασταλεί, για όσο χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, η προβλεπόμενη από τους αναπτυξιακούς νόμους υποχρέωση διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και
  • Να μπορούν οι τόκοι των δανείων που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια αναπτυξιακών νόμων να επιδοτηθούν μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top