Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Οι Αμερικανοί ταξιδεύουν για το Thanksgiving παρά τις συστάσεις ΠΟΥ - CDC

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Νοέμβριος 2020, 11:02

Περίπου 1 εκατ. επιβάτες πέρναγαν ημερησίως από τους ελέγχους ασφαλείας των αμερικανικών αεροδρομίων την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός που καταγράφηκε την Κυριακή (1,047 εκατ.) είναι ο υψηλότερος από τον Μάρτιο.


Το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αμερικανική ήπειρο (PAHO) συνέστησε στους πολίτες να αναβάλουν ή να περιορίσουν τις μαζικές συναθροίσεις κατά την εορταστική περίοδο, για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς τα κρούσματα της COVID-19 αυξάνονται ραγδαία σε πολλές χώρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο PAHO δε συνιστά στους πολίτες να βασίζονται στα εργαστηριακά τεστ για να ταξιδέψουν, επειδή οι εξετάσεις δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές ταξίδι, ούτε να εξαλείψουν τον κίνδυνο που προέρχεται από τους μολυσμένους ταξιδιώτες.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, στην αμερικανική ήπειρο καταγράφηκαν περισσότερα από 1,5 εκατ. κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας. Η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται σε πολλές χώρες, όπως στον Παναμά και τη Βραζιλία. Στον Καναδά αυξάνονται τα κρούσματα ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων και των ιθαγενών.

Πάντως, εκατομμύρια Αμερικανοί αψήφησαν τις εκκλήσεις να μείνουν σπίτι, να μην ταξιδέψουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας. Περίπου 1 εκατ. επιβάτες πέρναγαν ημερησίως από τους ελέγχους ασφαλείας των αμερικανικών αεροδρομίων την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός που καταγράφηκε την Κυριακή (1,047 εκατ.) είναι ο υψηλότερος από τον Μάρτιο, όταν ακόμη η πανδημία μόλις είχε εκδηλωθεί και άρχιζε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 ξεπέρασαν τους 2.000 την Τρίτη, για πρώτη φορά από τον Μάιο, σύμφωνα με το Reuters. Η χώρα έχει καταγράψει 2,3 εκατομμύρια κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top