Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Qantas: 'Μόνο εμβολιασμένοι επιβάτες στις διεθνείς μας πτήσεις'

Τατιάνα Ρόκου - 26 Νοέμβριος 2020, 11:46

Η Qantas μελετά επίσης την εφαρμογή του μέτρου αυτού και στις εσωτερικές της πτήσεις.


Η αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας Qantas θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 για όλους τους επιβάτες των διεθνών της πτήσεων, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της, σημειώνοντας ότι η αξίωση αυτή θα γίνει μάλλον “συνήθης” στον τομέα.Η υποχρέωση να έχει εμβολιαστεί κάποιος κατά της COVID-19 για να ταξιδέψει με την Qantas θα τεθεί σε ισχύ όταν θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο για το κοινό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alan Joyce. “Εξετάζουμε την αλλαγή των όρων χρήσης για τους ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων, ώστε να τους λέμε ότι θα ζητάμε από τον κόσμο να εμβολιάζεται προτού μπορέσει να ανέβει στο αεροπλάνο”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel Nine. “Θεωρούμε ότι για διεθνείς ταξιδιώτες που μπαίνουν ή βγαίνουν από τη χώρα, είναι μια αναγκαιότητα”.

Η Qantas μελετά επίσης την εφαρμογή του μέτρου αυτού και στις εσωτερικές της πτήσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas προέβλεψε ότι το μέτρο αυτό θα γενικευθεί στον κόσμο των αερομεταφορών, καθώς οι κυβερνήσεις και οι αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται αυτήν την περίοδο το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, της σύστασης ηλεκτρονικών δελτίων εμβολιασμού.

Η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Μάρτιο για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Πολλές δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί βρέθηκαν εξαιτίας αυτού εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, ενώ η κυβέρνηση επιτρέπει την επιστροφή περιορισμένου αριθμού πολιτών της κάθε εβδομάδα.

Η Qantas, η οποία επλήγη όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο από την ραγδαία μείωση των αεροπορικών ταξιδίων λόγω της πανδημίας, έχει περικόψει 8.500 θέσεις εργασίας και καθηλώσει στο έδαφος περισσότερα από 200 αεροπλάνα.

Την περασμένη Δευτέρα, η αεροπορική εταιρεία επανέφερε τις πτήσεις μεταξύ Σίδνευ και Μελβούρνης, ύστερα από το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ New South Wales και Victoria.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top