Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Μείωση του ΦΠΑ για τα σκάφη έως 12μ. ζητούν οι Παξοί

Τατιάνα Ρόκου - 26 Νοέμβριος 2020, 15:31

'Σκαφοκτόνο' χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Παξών το ΦΠΑ 24% που επιβάλλεται στην αγοροπωλησία μικρών σκαφών.


Ο αντιδήμαρχος Παξών και οικονομολόγος Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Λύχνος, έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας την απαλλαγή ή τη μείωση του ΦΠΑ για σκάφη έως 12 μ., ιδίως εάν τα σκάφη νηολογούνται σε μικρά νησιά έως 5.000 κατοίκων.

“Σας γράφω εκ μέρους μιας μικρής κοινότητας νησιωτών από τους παραμεθόριους Παξούς εμείς οι κάτοικοι μικρών νησιών ζώντας σε ένα θαλάσσιο περιβάλλον είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε μια βάρκα η ένα μικρό σκάφος για τις καθημερινές ανάγκες μας (ψάρεμα, επικοινωνία μεταξύ νησιών) πριν ακόμη αγοράσουμε κάποιο όχημα”, αναφέρεται στην επιστολή. “Όμως το ‘σκαφοκτόνο’ ΦΠΑ 24% (!) που επιβάλλεται στην αγοροπωλησία μικρών σκαφών -κάτι που δενγίνεται για περιέργως για σκάφη άνω των 12 μ. – δεν μας επιτρέπει την αλλαγή ή αγορά κάποιου καινούργιου, αφού επιβαρύνεται κατά πολύ η αξία του.

Θα σας παρακαλούσα να απαλείψετε ή ακόμη, εάν δε γίνεται, να μειώσετε το ΦΠΑ 5-6% για σκάφη έως 12 μ. ιδίως εάν τα σκάφη νηολογούνται σε μικρά νησιά έως 5.000 κατοίκων, ώστε να μας διευκολύνετε και μαζί με εμάς θα διευκολύνετε και το εμπόριο μικρών σκαφών με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για την ναυπήγηση μικρών σκαφών που κατά βάση εκτελείται στη χώρα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα εξομαλύνετε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με το υπέρογκο 24% ΦΠΑ!”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top