Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης ανοίγει 'COVID-free' αεροδιάδρομο μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
Αερoμεταφορές

Το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης ανοίγει 'COVID-free' αεροδιάδρομο μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Ήδη, στο αεροδρόμιο Fiumicino πραγματοποιούνται rapid test αντιγόνων κατά την άφιξη των επιβατών, τα αποτελέσματα των οποίων γίνονται γνωστά σε διάστημα 30 λεπτών.

Η εταιρεία Aeroporti di Roma (ADR), διαχειρίστρια του αεροδρομίου της Ρώμης Fiumicino, ανακοίνωσε συμφωνία ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες Alitalia και Delta Air Lines για την πραγματοποίηση ειδικών πτήσεων ανάμεσα σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις και την ιταλική πρωτεύουσα από τον Δεκέμβριο.

Η Ιταλία θα εγκαινιάσει αεροδιάδρομο “Covid-free” ανάμεσα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για επιβάτες, το διαγνωστικό τεστ για COVID-19 των οποίων ήταν αρνητικό, καταργώντας έτσι την υποχρέωση της καραντίνας για τους νεοαφιχθέντες.

Πιο συγκεκριμένα, επιβάτες που φτάνουν από τα αεροδρόμια JFK, Newark και Hartsfield-Jackson Atlanta, δε θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα, από τη στιγμή που θα έχουν κάνει ένα τουλάχιστον μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνων μέσα σε 48 λώρες πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο και για πρόσθεση ασφάλεια, ένα επαναληπτικό rapid test αντιγόνων με το που φτάνουν στο Fiumicino.

“Τα νέα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα που προβλέπονται δοκιμαστικά στις πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το Fiumicino… θα προσφερθούν σταδιακά σε επιβάτες από τον Δεκέμβριο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. “Η δοκιμαστική φάση θα έχει ως στόχο την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας αυτού του νέου τρόπου μετακίνησης, ώστε να είναι ευρύτερα διαθέσιμος κατά τη θερινή περίοδο του 2021”.

“Η διασφάλιση της υεγίας των επιβατών είναι η ουσία για την επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας, που εξακολουθεί να επηρεάζεται άσχημα από τις επιπτώσεις της πανδημίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ADR, Marco Troncone. “Για το σκοπό αυτό, η ADR μπήκε, με αποφασιστικότητα, σε ένα μονοπάτι που βασίζεται σε ένα αεροδρόμιο μέγιστης ασφάλειας και προσανατολίζεται στο να προτείνει νέα, ασφαλή και καινοτόμα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά, σε πρωτότυπη βάση, στη διαδρομή Ρώμη – Μιλάνο και τώρα επεκτάθηκαν σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων. Είμαστε περήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι αυτών των μοντέλων, χάρη στο Υπουργείο Υγείας, Μεταφορών, Εξωτερικών Υποθέσεων και της Περιφέρειας του Lazio, σε στενό συντονισμό με την Alitalia και την Delta Air Lines, τον αερομεταφορέα της χώρας και τη μεγαλύτερη παγκόσμια αεροπορική εταιρεία, αντίστοιχα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024