Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

ΠΟΞ: 'Έχει επιβληθεί στα ξενοδοχεία μια ‘άτυπη’ απαγόρευση λειτουργίας'

Τατιάνα Ρόκου - 27 Νοέμβριος 2020, 15:11

Επιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Οικονομικών για εφαρμογή και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των πρόσθετων μέτρων στήριξης που έχουν προβλεφθεί για τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι πως, επειδή η απαγόρευση λειτουργίας που επιβλήθηκε αυτή τη φορά δεν ήταν επίσημη, αλλά έμμεση, οι υποχρεώσεις για τους ξενοδόχους συνεχίζουν να τρέχουν και οι επιχειρήσεις στερούνται των απαραίτητων εσόδων για να τις καλύψουν.

“Πληροφορούμενοι την απόφαση της Κυβέρνησης να αφήσει τυπικά ανοικτά τα ξενοδοχεία μας, παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις, θεωρήσαμε πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι εν προκειμένω μας επιβάλλεται μια έμμεση αναστολή λειτουργίας και τα μέλη μας θα πρέπει στηριχθούν με τα ίδια μέτρα που λαμβάνονται για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή.

Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 προβλέφθηκε ένα ειδικό “προνομιακό” καθεστώς μόνο για τις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία διακόπηκε με κρατική εντολή. Όπως διαπιστώσαμε, το ίδιο ισχύει και για τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων μηνός Νοεμβρίου – οι σχετικές ΚΥΑ δημοσιεύθηκαν προχθές”, επισημαίνει η ΠΟΞ.

“Από την ημερομηνία επιβολής του δεύτερου lockdown τα ξενοδοχεία στερούνται αντικειμένου δραστηριότητας - μας έχει επιβληθεί μια ‘άτυπη’ απαγόρευση λειτουργίας. Τα μέλη μας διακόπτουν μόνα τους αυτήν τη φορά τη λειτουργία τους, καθώς, βάσει των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις, κανένας πελάτης και να θέλει δεν μπορεί να μεταβεί σε αυτά.  Το πρόβλημα είναι πως ακριβώς επειδή η απαγόρευση λειτουργίας που μας επιβλήθηκε αυτή τη φορά δεν ήταν επίσημη, αλλά έμμεση, οι υποχρεώσεις για εμάς αφέθηκαν να συνεχίζουν να τρέχουν. Και οι επιχειρήσεις μας που παραμένουν ‘ανοικτές κλειστές’, στερούνται των απαραίτητων εσόδων για να τις καλύψουν.

Κύριε υπουργέ,

Στα μέλη μας έχει ήδη από την 7η Νοεμβρίου επιβληθεί εν τοις πράγμασι απαγόρευση της λειτουργίας τους. Ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο θα έπρεπε, προκειμένου να ενταχθούμε στα πρόσθετα μέτρα στήριξης, αυτή να επιβληθεί και νομοθετικά.

Αν ωστόσο το κρίνετε απαραίτητο προχωρήστε στη νομοθέτησή της. Για εμάς δεν θα αλλάξει κάτι. Τα ξενοδοχεία μας είναι ούτως ή άλλως άδεια.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε εκ των προτέρων να σημειώσουμε πως, εφόσον κατά τη διάρκεια των εορτών παραταθεί η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομών ανά την επικράτεια, πολύ φοβόμαστε ότι ούτε τα παραπάνω μέτρα θα είναι αρκετά για την επιβίωση των μελών μας...”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top