Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚύπρος: Ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού έως τον Μάρτιο 2021
Κύπρος

Κύπρος: Ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού έως τον Μάρτιο 2021

Στο Σχέδιο Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοινώνει την παράταση της χρονικής διάρκειας του Έκτακτου Σχεδίου Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού, μέχρι την 31η Μαρτίου 2021. Όπως είναι γνωστό, το Σχέδιο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:

(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Βασικός, επίσης, σκοπός του Σχεδίου είναι η ενίσχυση του συνόλου των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της αυξημένης επισκεψιμότητας που αναμένεται να δημιουργηθεί στις διάφορες περιοχές της χώρας, και του γεγονότος ότι τα τουριστικά καταλύματα που θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο, υποχρεούνται, στις τιμές που θα προσφέρουν, να παρέχουν πρόγευμα μόνο.

Αναμένεται ότι το Σχέδιο θα συνεχίσει να συμβάλει στη μείωση της ύφεσης στην οικονομία και στη διατήρηση της απασχόλησης, στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η παγκόσμια οικονομία λόγω του κορωνοιού.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα), που
προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, το Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο, αντί του 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, που θα διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους. Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Το υφυπουργείο παρακαλεί το κοινό να επικοινωνεί απευθείας με τα τουριστικά καταλύματα που περιλαμβάνονται στον ειδικό κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού ή με οργανωτές ταξιδίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024