Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςCyprus Airways: Προγραμματισμένες πτήσεις μόνο στο σκέλος Μόσχα – Λάρνακα
Αεροπορικές εταιρείες

Cyprus Airways: Προγραμματισμένες πτήσεις μόνο στο σκέλος Μόσχα – Λάρνακα

Η εταιρεία δηλώνει ότι η απαγόρευση των ρωσικών αρχών μεταφοράς επιβατών στο σκέλος Λάρνακα – Μόσχα παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης που υπογραμμίζει η διμερή συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Cyprus Airways ανακοινώνει ότι η νέα προγραμματισμένη εβδομαδιαία πτήση της από Λάρνακα προς Μόσχα (Αεροδρόμιο Domodedovo), η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου 2020, δε θα έχει διαθέσιμο προς πώληση το σκέλος Λάρνακα – Μόσχα. Αυτό οφείλεται στις πρόσφατες ενέργειες των ρωσικών αρχών, “που περιορίζουν αυθαίρετα ή απαγορεύουν εντελώς την Cyprus Airways να μεταφέρει επιβάτες στη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Ο κ. Γιώργος Μαυρόκωστας, Chief Operations Officer της Cyprus Airways ανάφερε: “Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με τη διάκριση και την αθέμιτη μεταχείριση των ρωσικών αρχών προς τη Cyprus Airways, λαμβάνοντας υπόψη ότι δύο ρωσικοί αερομεταφορείς ξεκίνησαν πρόσφατα το δρομολόγιο Μόσχα – Λάρνακα – Μόσχα χωρίς να έχουν παρόμοιους περιορισμούς από τις ρωσικές αρχές. Αυτό παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης που υπογραμμίζει η διμερή συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Η εταιρία βασίζεται στη βοήθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη διασφάλιση και προστασία δίκαιων και ίσων ευκαιριών στους αερομεταφορείς κάθε πλευράς, ελπίζοντας ότι τα τρέχοντα εμπόδια στην εναέρια κυκλοφορία μεταξύ των δύο χωρών θα επιλυθούν σύντομα προς αμοιβαίο όφελος των ρωσικών και κυπριακών αερομεταφορέων.

Μόλις διευκρινιστεί το θέμα, η εταιρεία θα ανακοινώσει επίσημα το άνοιγμα πωλήσεων για το σκέλος Λάρνακα – Μόσχα. Οι πτήσεις από Μόσχα προς Λάρνακα πραγματοποιούνται κανονικά και είναι διαθέσιμες προς πώληση στην ιστοσελίδα cyprusairways.com.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024