Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Επαναξιοποιείται το τουριστικό περίπτερο-κόσμημα στη Μονεμβασιά

Τατιάνα Ρόκου - 02 Δεκέμβριος 2020, 10:32

Το κτίριο, μετά την αποπεράτωση του έργου, θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο -εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.


Ο Δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει ότι ότι υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο η απόφαση χρηματοδότησης του έργου “Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην Κοινότητα Μονεμβασίας”. Πρόκειται για ένα νέο έργο και αφορά στη συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, με ποσό 2.120.000 ευρώ.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων  και συγκεκριμένα:
α) τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,
β) τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,
γ) αποθήκες - μηχανολογικές εγκαταστάσεις και WC 181,25 τ.μ. και
δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο-εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.

Το Τουριστικό Περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του ΕΟΤ, κατασκεύασε τα γνωστά ξενοδοχεία “Ξενία”, το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.ά.

“Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο – τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής”, λέει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top