Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

'Πατρίδα μας η Στερεά': Ανάγκη για ειδικό πρόγραμμα στήριξης της εστίασης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τατιάνα Ρόκου - 02 Δεκέμβριος 2020, 12:45

Η στήριξη του κλάδου εστίασης να είναι άμεση με εμπροσθοβαρή μέτρα, πριν μπουν λουκέτα και βρεθούν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι και δη νέοι που εργάζονται για να συμπληρώνουν το εισόδημα τους, λέει η κα Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της παράταξης 'Πατρίδα μας η Στερεά'.


Ως επικεφαλής της παράταξης “Πατρίδα μας η Στερεά” (Κατερίνα Μπατζελή, Μανός Γέμελος, Νίκος Μπέτσιος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Μπάμπης Φάκος και Τάσος Βελισσαρίου), η κα Μπατζελή δηλώνει ότι, “σε συνέχεια των μέτρων στήριξης των μικρών επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού που έχουμε προτείνει περιλαμβανόμενων των αυτοαπασχολουμένων και των νέων επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν το 2019, προτείνουμε και διεκδικούμε Ειδικό Πρόγραμμα στήριξης της εστίασης για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Με βασικό μηχανισμό εκείνου της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, τονίζοντας ότι τα 25 εκατ. ευρω που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια δεν επαρκούν για να καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων. Λογω της σημασίας του κλάδου πέρα του ειδικού περιφερειακού προγράμματος που θα βασίζεται σε ειδικά μέτρα στήριξης και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ίδιου του κλάδου της Περιφέρειας μας,είναι απαραίτητο να υπάρχει και εθνικό πρόγραμμα στήριξης του κλάδου εστίασης με δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά μέτρα. Πρέπει δε, να απαιτηθεί μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και διαμονή στο 6%, ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις και ελαφρύνσεις, καθώς και διευκόλυνση της ρευστότητας”.

Ο κ. Γέμελος με τη σειρά του τόνισε: “Το θέμα αυτό το φέρνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να επισπεφθούν οι διαδικασίες και η έγκριση ενός νέου προγράμματος στήριξης της εστίασης. Άλλωστε οι μέχρι σήμερα προκηρύξεις για στήριξη των επιχειρήσεων -κεντρικών και περιφερειακών προγραμμάτων- δε διευκόλυναν την συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους του κλάδου της εστίασης. Ο κλάδος της εστίασης θα πρέπει να στηριχθεί ώστε με το άνοιγμα της οικονομίας και των αγορών να μπορεί να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, την εμπορική κίνηση αλλά και τον Τουρισμό. Στήριξη η οποία πρέπει να γίνει σε συνεργασία των Δήμων, της Περιφέρειας και των Κεντρικών αρχών. Ο κλάδος αυτός έχει πληγεί και στις δυο περιόδους της πανδημίας, με μια μείωση που μόνο το γ’ τρίμηνο φθάνει στο 31%, ποσοστό που θα είναι μεγαλύτερο στο δ’ τρίμηνο και λόγω του γενικού κλεισίματός τους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top