Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Η TUI εξασφαλίζει πακέτο χρηματοδότησης 1,8 δισ. ευρώ

Τατιάνα Ρόκου - 03 Δεκέμβριος 2020, 12:32

Το ποσό αυτό θα γεφυρώσει το χάσμα, εάν η πανδημία επιμείνει και το 2021 και παρέχει επαρκή αποθέματα ρευστότητας σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον της αγοράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της TUI.


Η TUI έχει εξασφαλίσει ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 1,8 δισ. ευρώ, καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας, έως ότου επανεκκινήσουν τα ταξίδια. Ο γερμανικός Τ.Ο. ανέφερε ότι χρειαζόταν την καταβολή μετρητών μετά από τους επιβαλλόμενους, αυξημένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Το ποσό αυτό θα “γεφυρώσει το χάσμα” εάν η πανδημία επιμείνει και το 2021 και “παρέχει επαρκή αποθέματα ρευστότητας σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον της αγοράς”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της TUI.

“Επιπλέον, εξισορροπεί τους ταξιδιοτικούς περιορισμούς έως τις αρχές της θερινής περιόδου του 2021. Το πακέτο έγινε απαραίτητο λόγω των αυξανόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών που προκλήθηκαν από τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων και τη σχετιζόμενη, πιο βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά κρατήσεων ορισμένων πελατών”.

Σε ακόμη πιο θετικό κλίμα, η TUI πρόσθεσε ότι η επικείμενη διαθεσιμότητα των εμβολίων COVID-19 θα μειώσει σημαντικά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και θα βελτιώσει περαιτέρω το κεφάλαιο κίνησης και τη ρευστότητά της. “Οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για τους πελάτες μας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε διαφορετικά σενάρια ζήτησης για τις επόμενες σεζόν”, ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen δήλωσε: “Πριν από την πανδημία του COVID-19, η TUI ήταν μια πολύ υγιής εταιρεία. Η αγορά είναι ανέπαφη, η ζήτηση υπάρχει. Αλλά δεν μπορέσαμε να αποκομίσουμε σημαντικά έσοδα από τον Μάρτιο. Το ενσωματωμένο επιχειρηματικό μας μοντέλο μας επιτρέπει να αντιδράσουμε πολύ ευέλικτα στις βραχυπρόθεσμες αλλαγές στην πανδημία, όπως ακριβώς επιταχύναμε το ταξιδιωτικό μας πρόγραμμα για μερικές εβδομάδες τον περασμένο Ιούλιο, μετά το πρώτο ‘κύμα’. Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, ο τουρισμός παραμένει μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία και ένας σημαντικός τομέας για τη σταθεροποίηση της νότιας ευρωπαϊκής ζώνης του ευρώ. Το οικονομικό πακέτο παρέχει την ασφάλεια να κοιτάμε με συνέπεια μπροστά και να προετοιμάζουμε τον Όμιλο στρατηγικά και διαρθρωτικά για την εποχή μετά την πανδημία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top