Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Heathrow θα χρεώνει όσους αφήνουν/παραλαμβάνουν επιβάτες στα τέρμιναλ από το 2021
Αεροδρόμια

Το Heathrow θα χρεώνει όσους αφήνουν/παραλαμβάνουν επιβάτες στα τέρμιναλ από το 2021

Το νέο τέλος -πιθανότατα θα ανέρχεται σε 5 λίρες- αναμένεται να εισαχθεί στα τέλη του 2021.

Το Heathrow θα ακολουθήσει το Gatwick και άλλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, εισάγοντας χρέωση για την αποβίβαση και την παραλαβή επιβατών από τους τερματικούς σταθμούς της.

Το νέο τέλος -πιθανότατα θα ανέρχεται σε 5 λίρες- αναμένεται να εισαχθεί στα τέλη του 2021.

Η διοίκηση του αεροδρομίου του Λονδίνου δήλωσε ότι προσπαθεί να αποφύγει όσο γίνεται τη μείωση των εσόδων μετά από μια καταστροφική χρονιά, με απώλειες άνω των 1,5 δισ. λιρών.

Το τέλος “Forecourt Access Charge“, όπως θα είναι γνωστό, θα ισχύει για όλα τα οχήματα που εισέρχονται στις εισόδους των τερματικών του Heathrow. Θα ισχύσουν και εξαιρέσεις, όπως τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ο διευθυντής Surface Access του Heathrow, Tony Caccavone δήλωσε: “Οι επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 ήταν σοβαρές, ειδικά στον κλάδο των αερομεταφορών με τον αριθμό επιβατών του Heathrow να βρίσκεται κάτω από το 80% και η επιχείρηση να χάνει 5 εκατ. λίρες την ημέρα. Αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να προστατέψουμε οικονομικά την επιχείρηση και να σώσουμε θέσεις εργασίας βραχυπρόθεσμα, ενώ μας επιτρέπει επίσης να παραμείνουμε σε καλό δρόμο όσον αφορά στους μακροπρόθεσμους στόχους μας, για την παροχή ασφαλών, βιώσιμων και προσιτών επιλογών μεταφοράς στο μέλλον”.

Η διαβούλευση για τις χρεώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη, με περισσότερες λεπτομέρειες πνα ανακοινώνονται το επόμενο έτος.

Σημειώνεται ότι Αεροδρόμιο Gatwick ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα εισαγάγει ένα αντίστοιχο τέλος 5 λιρών τη διάρκεια του 2021.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024