Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των διεθνών προορισμών για τους Βρετανούς το 2021
Τάσεις

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των διεθνών προορισμών για τους Βρετανούς το 2021

Η επιθυμία για επιστροφή σε γνωστά αγαπημένα μέρη είναι ξεκάθαρη για τους Βρετανούς, όσον αφορά σε προορισμούς εκτός Ην. Βασιλείου, που σκοπεύουν να επισκεφθούν το 2021, με την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ να αποτελούν την πρώτη πεντάδα.

Οι Βρετανοί είναι πλέον κατά 20% πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν έναν επαγγελματία του τουριστικού κλάδου τώρα, από ό,τι πριν από την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα του ABTA (Association of British Travel Agents). Δύο στους πέντε ερωτηθέντες σε σχετική έρευνα ανέφεραν την ασφάλεια των οργανωμένων διακοπών (41%) και τις ενημερωμένες συμβουλές του τουριστικού γραφείου (40%) ως τους κύριους λόγους.

Ο ABTA λέει ότι τα αποτελέσματα είναι “απόδειξη εμπιστοσύνης σε πολλούς τουριστικούς πράκτορες και TOs που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους πελάτες τους φέτος”.

Η διαβεβαίωση αυτή για τα πακέτα διακοπών σημαίνει ότι θα είναι δημοφιλή το επόμενο έτος, με σχεδόν το 1/4 (23%) να δηλώνει ότι έκανε κράτηση για την οικονομική προστασία (από 19%) και σχεδόν ένας στους πέντε (19%) λέγοντας ότι ήθελαν κάποιος να τους φροντίσει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (από 16%).

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι πολλά μέλη του ABTA προσφέρουν πρόσθετα οφέλη και ευελιξία, πέρα από την υπάρχουσα προστασία των πακέτων διακοπών. Τα στοιχεία του Συνδέσμου αποκαλύπτουν επίσης μια πρόσφατη αύξηση του αριθμού όσων επιθυμούν να κάνουν κράτηση για διακοπές τον επόμενο χρόνο, με το 62% να λένε ότι ελπίζουν να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό τους επόμενους έξι μήνες, σε σύγκριση με το 52% που είπε το ίδιο τον Αύγουστο του 2020.

Οι 6 τάσεις στα ταξίδια το 2021 από τον ABTA

  • Επιστροφή σε γνωστά αγαπημένα μέρη
  • Επιλογή προορισμών από την προσωπική λίστα επιθυμιών
  • Αυξανόμενη επιθυμία για αποδράσεις στη φύση
  • Κρουαζιέρα
  • Ανάθεση του ταξιδιού σε επαγγελματίες του τουρισμού
  • Αειφόρος τουρισμός

Η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ταξιδιωτών που άρχισαν να αναδύονται για το 2021: αυτοί που επιθυμούν να επιστρέψουν σε γνωστά αγαπημένα μέρη και εκείνοι που θέλουν να απολαύσουν ταξίδια από τη λίστα επιθυμιών τους.

Μόλις το 32% δήλωσαν ότι είναι πιθανό να επισκεφθούν μια χώρα που δεν είχαν επισκεφθεί πριν από το επόμενο έτος, σε σύγκριση με το 45% που δήλωσε το ίδιο πέρυσι. Η επιθυμία για επιστροφή σε γνωστά αγαπημένα μέρη είναι ολοκάθαρη όσον αφορά σε προορισμούς εκτός Ην. Βασιλείου, τους οποίους οι άνθρωποι σκοπεύουν να επισκεφθούν το 2021, με την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ελλάδα να αποτελούν την πρώτη πεντάδα. Οι τάσεις κρατήσεων από μέλη του ABTA δείχνουν μια παρόμοια τάση, με την Τουρκία, τις Βαλεαρίδες Νήσους, τα Κανάρια Νησιά, την Ελλάδα, το Αλγκάρβε και τη Φλόριντα μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για το επόμενο καλοκαίρι.

Οι Top 10 διεθνείς προορισμοί για το 2021

  • Ισπανία (33%)
  • Γαλλία (19%)
  • ΗΠΑ (17%)
  • Ιταλία (16%)
  • Ελλάδα (14%)
  • Πορτογαλία (9%)
  • Γερμανία (8%)
  • Κροατία (5%)
  • Ολλανδία (4%)
  • Αυστραλία (4%)

Αντιστρόφως, τα μέλη του ABTA αναμένουν επίσης ότι ταξίδια στη λίστα επιθυμιτών προορισμών, όπως αναρρίχηση στο Όρος Κιλιμάντζαρο, πεζοπορία στο πονομάτι των Ίνκας και αναζήτηση του Βόρειου Σέλαος θα είναι δημοφιλή το 2021. Η νεότερη γενιά ειδικότερα επιθυμεί να βγει και να εξερευνήσει, καθώς νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το 62% στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν τόσα ή και περισσότερα στις διακοπές τους τον επόμενο χρόνο, με έναν στους πέντε (22%) να λέει ότι επρόκειτο να κάνει ταξίδι ζωής.

Ο Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος του ABTA, δήλωσε: “Οι αυστηροί περιορισμοί που έχουν τεθεί στα διεθνή ταξίδια φέτος οδήγησαν σαφώς σε πτ’ωση της ζήτησης, με πολλούς ανθρώπους να ελπίζουν να φύγουν τον επόμενο χρόνο. Είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παραθεριστών σκοπεύουν να στραφούν σε επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να τους βοηθήσουν να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους, – γεγονός που αποτελεί απόδειξη των τεράστιων προσπαθειών των μελών μας να βοηθήσουν τους πελάτες τους σε αυτήν την κρίση, συχνά υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πραγματικά δύσκολα για την ταξιδιωτική βιομηχανία. Συνεχίζουμε να πιέζουμε σκληρά προς την κατεύθυνση ανάγκης υποστήριξης της βιομηχανίας από την κυβέρνηση και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ‘ανοίξει’ το ταξίδι”.

ABTAs Six Trends for Travel in 2021

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024