Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Κλειστά εστίαση, βραδυνή διασκέδαση, χιονοδρομικά έως 7 Ιανουαρίου

Τατιάνα Ρόκου - 07 Δεκέμβριος 2020, 14:32

Όσοι εισέρχονται αεροπορικώς στη χώρα, εκτός του PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό PCR 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid test κατά την είσοδο και 10ήμερη προληπτική καραντίνα (όσοι εισέρχονται από 18/12/2020).


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικο εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 στις 6 το πρωί διατηρείται η απαγόρευση λειτουργίας χιονοδρομικών κέντρων, μπαρ, εστίασης, νυχτερινή διασκέδαση, απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης τη νύχτα. Όσοι εισέρχονται αεροπορικώς στη χώρα, εκτός του PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό PCR 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid test κατά την είσοδο και 10ήμερη προληπτική καραντίνα (όσοι εισέρχονται από 18/12/2020)

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, αποφασίστηκε:

  • Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση.
  • Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).
  • Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των νυχτερινών συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Όσοι έρχονται από το εξωτερικό την περίοδο των γιορτών (από 18 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου), θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR (εντός 72 ωρών), ενώ θα υποβάλλονται σε rapid test και θα τίθενται σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών.

Τέλος, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες σχετικά με τις Εκκλησίες, τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top