Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Βιομετρικά στοιχεία και ψηφιακή ταυτότητα οδηγούν το μέλλον στα ταξίδια
Τεχνολογία

WTTC: Βιομετρικά στοιχεία και ψηφιακή ταυτότητα οδηγούν το μέλλον στα ταξίδια

Το 'Safe & Seamless Traveller Journey' θα είναι κρίσιμο για την καταπολέμηση του COVID-19 αλλά και μετά, όσον αφορά στην ετοιμότητα απέναντι σε κρίσεις, θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάκαμψη και θα φέρει ανακούφιση στα 330 εκατ. άτομα σε όλο τον κόσμο που εξαρτώνται από τον κλάδο του τουρισμού.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) παρουσιάζει σήμερα μια νέα νέα έκθεση, με παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές για ένα ασφαλές και απρόσκοπτο ταξίδι, σχετικά με την ταυτότητα και την ασφάλεια των ταξιδιωτών στη “νέα κανονικότητα”.

Η έκθεση συντάχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Oliver Wyman Consulting Group και την Pangiam ως μία από τους συμβούλους και υπογραμμίζει την ανάγκη ταχείας δράσης για μια εναρμονισμένη προσέγγιση στην εφαρμογή ψηφιακής ταυτότητας ταξιδιωτών και των βιομετρικών στοιχείων, καθώς και στην εφαρμογή ισχυρών πολιτικών μέσω της ανάληψης αρκετών δράσεν για την υποστήριξη της ανάκαμψης του τουριστικού τομέα.

Το “Safe & Seamless Traveller Journey” (SSTJ) του WTTC στοχεύει να επιτρέψει σε ένα απρόσκοπτο, ασφαλές και ασφαλές ταξίδι σε κάθε του στάδιο, που περιλαμβάνει τόσο τα αεροπορικά όσο και τα μη αεροπορικά ταξίδια, μέσω μιας προσέγγισης για συστηματική, βιομετρικά επαληθευμένη αναγνώριση σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, αντικαθιστώντας τις μη αυτόματες επαληθεύσεις.

Το SSTJ θα είναι κρίσιμο για την καταπολέμηση του COVID-19 αλλά και μετά, όσον αφορά στην ετοιμότητα απέναντι σε κρίσεις, θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάκαμψη και θα φέρει ανακούφιση και ηρεμία στα 330 εκατ. άτομα σε όλο τον κόσμο που εξαρτώνται από τον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού.

Η σημασία του “SSTJ” αναγνωρίστηκε επίσης και από την G20 στην πρόσφατη υπουργική συνάντηση, με όλες τις χώρες να παρέχουν την πλήρη υποστήριξη και δέσμευσή τους.

Το WTTC είχε αναγνωρίσει στο παρελθόν την ανάγκη για πιο ανέπαφη και ενσωματωμένη τεχνολογία ως αναδυόμενη τάση στη νέα φάση των ταξιδιών Ο COVID-19 έχει καταστεί καταλύτης για τις ανέπαφες τεχνολογίες, τις οποίες τώρα οι ταξιδιώτες αναμένουν προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τη φυσική επαφή τους με ανθρώπους και επιφάνειες.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Amadeus, η τεχνολογία και η καινοτομία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών και την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας. Και αυτό φαίνεται καθώς πάνω από τέσσερις στους πέντε (84%) ταξιδιώτες λένε ότι η τεχνολογία θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή τους στο να ταξιδέψουν τους επόμενους 12 μήνες. Επιπλέον, σε μια πρόσφατη έρευνα καταναλωτών του WTTC, 8 στους 10 Αμερικανούς που επιβιβάζονται σε πτήσεις εσωτερικού ή εξωτερικού δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να υποβάλουν βιομετρικά δεδομένα για να βελτιώσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Η νέα έκθεση του WTTC έρχεται σε μια εποχή που ο τουριστικός κλάδος αγωνίζεται να παραμείνει στην επιφάνεια. Πιστεύουμε ότι το ‘Safe & Seamless Traveller Journey’ όχι μόνο θα είναι καθοριστικό για την ταχεία ανάκαμψη του κλάδου, αλλά και για τη διαμόρφωση της ‘νέας κανονικότητας’ στα ταξίδια τα επόμενα χρόνια. Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία επιτρέπει την κινητικότητα και αυξάνει την ασφάλεια, ενώ βάζει πάντα τον επιβάτη στο επίκεντρο.

Το WTTC συγχαίρει τον ICAO για την έγκριση των προδιαγραφών του Digital Travel Credential (DTC) Type 1, φέρνοντας το ταξίδι με ψηφιακή ταυτότητα ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο διεθνής συντονισμός είναι απαραίτητος, γι’αυτό και οι κατευθυντήριες γραμμές μας στοχεύουν να φέρουν σαφήνεια σε μια διαδικασία ανάκαμψης που δεν έχει σαφήνεια και ενότητα. Ελπίζουμε ότι και αυτό, μαζί με τις πολλές άλλες οδηγίες μας για ασφαλή ταξίδια, θα βοηθήσουν στην περαιτέρω εμπιστοσύνη των καταναλωτών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024