Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΜνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ο.Λ.Ε. ΑΕ και 'ELEUSIS 2021'
Πολιτισμός

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ο.Λ.Ε. ΑΕ και 'ELEUSIS 2021'

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνονται οι από κοινού συντονισμένες ενέργειες των δύο φορέων για τη φιλοξενία δράσεων στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα, καθώς και την προώθηση και διεξαγωγή τους σε συγκεκριμένα σημεία της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος.

Η Δημοτική Μονοπρόσωπη Εταιρεία Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ελευσίνας, “ELEUSIS 2021” εν αναμονή της επίσημης οριστικοποίησης της μετάθεσης της χρονιάς του τίτλου για το έτος 2023, επεκτείνει και ισχυροποιεί τις συνεργασίες της με σημαντικούς φορείς της πόλης με στόχο την άρτια διοργάνωση διεθνών και εγχώριων εκδηλώσεων αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής και βιομηχανικής κληρονομιάς της Ελευσίνας.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ και της Δημοτικής Μονοπρόσωπης Εταιρείας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας, “ELEUSIS 2021”, μετά την έγκριση του ΔΣ του Ο.Λ.Ε. ΑΕ να παραχωρηθούν χώροι της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (ΧΖΛ) για τη φιλοξενία εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανακήρυξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης και η διευθύνουσα σύμβουλος της “ELEUSIS 2021” κα Μαρία Παναγίδου, χθες Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020, στα γραφεία του Οργανισμού στην Ελευσίνα.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνονται οι από κοινού συντονισμένες ενέργειες των δύο φορέων για τη φιλοξενία δράσεων στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα, καθώς και την προώθηση και διεξαγωγή τους σε συγκεκριμένα σημεία της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος, με στόχο την πολιτιστική αξιοποίηση και περιβαλλοντική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας, που θα συμβάλει στην επιτυχία του Εθνικού Προγράμματος της “ELEUSIS 2021”.

Στο Μνημόνιο συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και:

  • η συνεργασία σε θέματα φιλοξενίας και θαλάσσιων μεταφορών, που προβλέπουν πλωτούς χώρους φιλοξενίας (τουριστικά πλοία, κρουαζιερόπλοια κ.λπ.) προς διευκόλυνση της διαμονής προσωπικού, καλεσμένων ή και κοινού,
  • η θαλάσσια συνδεσιμότητα της Ελευσίνας κυρίως με το λιμάνι του Πειραιά, και
  • οι θαλάσσιες διαδρομές στο παράκτιο μέτωπο.

Οι χώροι αυτοί θα παραχωρηθούν, εφόσον δε θα χρησιμοποιούνται σε άλλες λιμενικές δραστηριότητες και διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του λιμένα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024