Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Μόλις 3 στους 10 Βρετανούς σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το 2021

Τατιάνα Ρόκου - 10 Δεκέμβριος 2020, 13:06

Ενώ το 30% σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες, πολύ περισσότεροι (43%) σχεδιάζουν εγχώριες διακοπές. Ωστόσο, τα δεδομένα του YouGov δείχνουν ότι ένας σημαντικός αριθμός (29%) δε σκοπεύει να ταξιδέψει καθόλου τον επόμενο χρόνο.


Μόλις τρεις στους 10 Βρετανούς σκοπεύουν να κάνουν διακοπές τον επόμενο χρόνο στο εξωτερικό, σύμφωνα με νέα έρευνα του διεθνούς ερευνητικού ομίλου YouGov.

Η πλειοψηφία (το 67%) δήλωσε ότι οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί τους αποθαρρύνουν, ενώ το 58% δήλωσε ότι έχουν ανησυχίες πάνω σε υγειονομικά θέματα. Οι Βρετανοί είναι η εθνικότητα εκείνη -μαζί με τους υπηκόους της Σιγκαπούρης- που δήλωσε ότι εμποδίζεται από το να ταξιδέψει με τους νέους περιορισμούς.

Παρά τους υπάρχοντες περιορισμούς, πολλοί Βρετανοί ανυπομονούν να ταξιδέψουν τον επόμενο χρόνο. Ενώ 3 στους 10 (30%) σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες, πολύ περισσότεροι (43%) σχεδιάζουν εγχώριες διακοπές. Ωστόσο, τα δεδομένα του YouGov δείχνουν ότι ένας σημαντικός αριθμός (29%) δε σκοπεύει να ταξιδέψει καθόλου τον επόμενο χρόνο.

Η έρευνα του YouGov σε 25 χώρες διαπίστωσε ότι στις περισσότερες από αυτές (εκτός του Ην. Βασιλείου) οι ανησυχίες για την υγεία ήταν ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για τα ταξίδια. Το γεγονός ότι μόνο το 3% σχεδιάζει ένα επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό το 2021, σύμφωνα με την έρευνα, θα είναι ένα πλήγμα για τον τομέα του MICE.

Τα δεδομένα της έρευνας προήλθαν από το Global Travel Profiles, ένα νέο ερευνητικό εργαλείο που παρακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις και τη στάση των καταναλωτών στις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές και τουριστικές αγορές.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top