Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Sharing economy

Η Airbnb άντλησε ποσό ρεκόρ 3,7 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή της στη Wall Street

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Δεκέμβριος 2020, 16:21

Εν μέσω της πανδημίας τα έσοδα της Airbnb στο γ' τρίμηνο του 2020 εκτοξεύθηκαν από 1,34 δισ. δολ., από μόλις 334,8 εκατ. δολ. το β' τρίμηνο του 2020, αν και αισθητά μειωμένα από τα 1,65 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν.


Η δημόσια εγγραφή της Airbnb ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τιμή εισαγωγής που υπερέβη κάθε εκτίμηση και διαμορφώθηκε στα 68 δολ., πολύ πάνω από το προβλεπόμενο εύρος των 56-60 δολ. Η εταιρεία θα αντλήσει τουλάχιστον 3,7 δισ. δολ. και η αποτίμησή της θα ξεκινήσει από τα 47 δισ. δολ. Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες δημόσιες προσφορές για το 2020.

Σύμφωνα με τη “Wall Street Journal” το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν τόσο μεγάλο που διαμόρφωσε την τιμή εισαγωγής στα 68 δολάρια ανά μετοχή, επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις αρχικές προσδοκίες. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στον Nasdaq Global Select Market, με το σύμβολο “ABNB” και οι εκτιμήσεις πολλών αναλυτών είναι ότι στο ντεμπούτο της θα φτάσει, αν δεν ξεπεράσει τα 100 δολ./μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν μέσω της πανδημίας τα έσοδα της Airbnb στο γ’ τρίμηνο του 2020 εκτοξεύθηκαν από 1,34 δισ. δολ., από μόλις 334,8 εκατ. δολ. το β’ τρίμηνο του 2020, αν και αισθητά μειωμένα από τα 1,65 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2008 ως Airbed & Breakfast, είχε προγραμματίσει να εισαχθεί στο Χρηματοστήριο της Νέας Υόρκης την περασμένη άνοιξη, αλλά η πανδημία του COVID-19 ανέτρεψε τα σχέδιά της. Μία από τις πιο πολύτιμες ιδιωτικές νεοσύστατες εταιρείες στον κόσμο, η Airbnb έφτασε να αποτιμάται στα 31 δισ. δολ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης το 2017, ενώ έφτανε να εκτιμάται στα 18 δισ. δολ. όταν συγκέντρωσε χρέος από τη χρηματοδότησή της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πανδημία έπληξε την επιχείρηση και πολλούς από τους οικοδεσπότες που την τροφοδοτού, ιδιαίτερα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε περισσότερες ακυρώσεις από τις κρατήσεις. Στις αρχές Μαΐου, η εταιρεία μείωσε κατά 25% το εργατικοό της δυναμικό - ή 1.900 υπαλλήλους. Η Airbnb σημείωσε βελτίωση στις κρατήσεις τους επόμενους μήνες, πιο πολύ από όσους χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για διαμονές μεγάλης διάρκειας, καθώς και για εσωτερικά και μικρά ταξίδια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top