Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠερισσότεροι οι συμμετέχοντες ανέργοι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού
Τουριστική απασχόληση

Περισσότεροι οι συμμετέχοντες ανέργοι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργο και Καλαμάτα.

Μια σημαντική αλλαγή θα έχει η προκήρυξη για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού.

Με απόφαση που υπέγραψε χθες, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, διπλασιάστηκε φέτος η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν επιβεβλημένες σε αυτή τη χρονική συγκυρία, αφού πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ανέργων στον τομέα του τουρισμού, να συμμετέχουν στα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης.

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη που θα συμπεριλάβει και τις συγκεκριμένες αλλαγές.

Θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Τουρισμού τονίζει: “Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες, να στηρίζουμε αυτούς που πραγματικά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Φέτος, τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού θα συνδεθούν με μια σημαντική αλλαγή: την ειδική μέριμνα για τους ανέργους, αφού διπλασιάσαμε την ποσόστωση για τη συμμετοχή τους και διευρύναμε τον αριθμό και τις κατηγορίες ανέργων που μπορούν να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα.

Παράλληλα, η παρακολούθηση των προγραμμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που η λειτουργία της αποτελεί πρότυπο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024