Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Μειώνεται στις 10 μέρες η καραντίνα στη Βρετανία από 14 Δεκεμβρίου

Τατιάνα Ρόκου - 14 Δεκέμβριος 2020, 14:42

Η αλλαγή ισχύει από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και αποφασίστηκε κατόπιν κοινής σύστασης των τεσσάρων αρχίατρων Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Ήδη στην Ουαλία η διάρκεια της καραντίνας έχει μειωθεί στις 10 ημέρες.


Στις 10, από τις 14 ημέρες μειώνεται η διάρκεια της απομόνωσης στην οποία υποχρεούνται να θέτουν εαυτούς στη Βρετανία όσοι ειδοποιούνται ότι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο φορέα του κορωνοϊού και όσοι ταξιδεύουν προς τη χώρα από κράτη τα οποία το Ηνωμένο Βασίλειο δε περιλαμβάνει στη λίστα των ταξιδιωτικών “διαδρόμων”.

Η αλλαγή θα ισχύσει από τη Δευτέρα και αποφασίστηκε κατόπιν κοινής σύστασης των τεσσάρων αρχίατρων Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Ήδη στην Ουαλία η διάρκεια της καραντίνας έχει πέσει στις δέκα ημέρες.

Οι πολίτες που διαγιγνώσκονται θετικοί με τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να συνεχίσουν να μένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες από την εκδήλωση συμπτωμάτων ή από την ημέρα διενέργειας του θετικού τεστ αν δεν έχουν συμπτώματα.

“Προτρέπουμε όλους να αυτοαπομονόνωνται όταν χρειάζεται, θα σώσει ζωές”, τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους οι τέσσερις αρχίατροι.Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει πως από τις 15 Δεκεμβρίου όποιος φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει υποχρέωση καραντίνας θα μπορεί να κάνει με δική του οικονομική επιβάρυνση ένα διαγνωστικό τεστ στις πέντε ημέρες και εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα μπορεί να κυκλοφορεί.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top