Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικα δικαιώματα

Συνεργασία Αυτοδιαχείρισης με τα δημοτικά ΜΜΕ της χώρας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Δεκέμβριος 2020, 12:44

Το πλαίσιο της συνεργασίας καθορίζει την καταβολή των οφειλόμενων αμοιβών δικαιωμάτων προς την Αυτοδιαχείρηση, αναδρομικά από το έτος 2018 έως και το 2021.


Σύμφωνο Συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα υπέγραψαν Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης “Αυτοδιαχείρηση” και η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, την περασμένη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020.

Το πλαίσιο της συνεργασίας καθορίζει την καταβολή των οφειλόμενων αμοιβών δικαιωμάτων προς την Αυτοδιαχείρηση, αναδρομικά από το έτος 2018 έως και το 2021, παρέχοντας ευνοϊκούς όρους σε όσους δημοτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την επικράτεια, μέλη της Ένωσης, προσχωρήσουν στη συμφωνία και αποκτήσουν την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια χρήσης του
εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου του Οργανισμού.

Η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας εκπροσωπεί ιστορικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την χώρα, που διαχρονικά στηρίζουν έμπρακτα τους δημιουργούς και την τοπική πολιτιστική δημιουργία, στο σύνολο της επικράτειας. Έμπρακτη απόδειξη στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας συνιστά και το Σύμφωνο Συνεργασίας.

Η συμφωνία αυτή είναι επωφελής και για τα δύο μέρη, αφού λαμβάνει υπόψη της, τόσο την ανάγκη των δημιουργών και άλλων δικαιούχων να αμειφθούν για τη χρήση των έργων τους, όσο και τις συνθήκες της παρατεινόμενης πανδημίας στην αγορά.

Η Αυτοδιαχείρηση εκπροσωπεί 2 εκατ. Έλληνες και ξένους δημιουργούς και δικαιούχους και πάνω από 25 εκατ. μουσικά έργα, και είναι ο κυρίαρχος οργανισμός από άποψη μεριδίου στην αγορά. Ο Οργανισμός, με την αθρόα, καθημερινή προσχώρηση Ελλήνων δημιουργών και δικαιούχων στις τάξεις του, εργάζεται διαρκώς, ώστε να επεκτείνει το δίκτυο των συνεργαζόμενων χρηστών και των αντιπροσωπευτικών φορέων τους, με στόχο πάντα τη βέλτιστη προστασία και διαχείριση των δικαιωμάτων των μελών του και τη σταδιακή εξομάλυνση του χώρου.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top