Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ LG λανσάρει αυτόνομο ρομπότ αποστείρωσης μέσω UV ακτινοβολίας για εστίαση – ξενοδοχεία
Τεχνολογία

Η LG λανσάρει αυτόνομο ρομπότ αποστείρωσης μέσω UV ακτινοβολίας για εστίαση – ξενοδοχεία

Η νέα προσθήκη στην 'οικογένεια' των LG CLOi ρομπότ έρχεται να καθησυχάσει πολλούς κλάδους όπως του τουρισμού, και της εστίασης.

Συνδυάζοντας τις βασικές ικανότητές της στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα οχήματα με την κατανόηση των αναγκών των πελατών της, το τμήμα LG Business Solutions της LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα αυτόνομο ρομπότ που θα χρησιμοποιεί υπεριώδης ακτινοβολία C (UV-C) 1 για την αποστείρωση επιφανειών και περιοχών κοινής και συχνής χρήσης. Η LG, σκοπεύει να διαθέσει το ρομπότ UV σε συνεργάτες από τον κλάδο του τουρισμού, του λιανικού εμπορίου, των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 2021.

“Αυτό το αυτόνομο ρομπότ υπεριώδους ακτινοβολίας έρχεται σε μια εποχή που η υγιεινή είναι ύψιστης προτεραιότητας για τους επισκέπτες ξενοδοχείων, τους μαθητές και τους πελάτες των εστιατορίων”, δήλωσε ο Roh Kyu-chan, αντιπρόεδρος, επικεφαλής του τμήματος ρομπότ της εταιρείας LG Business Solutions. “Οι καταναλωτές μπορούν να νιώσουν ασφαλείς, καθώς το ρομπότ LG UV θα συμβάλλει στη μείωση της έκθεσής τους σε πιθανώς επιβλαβή μικρόβια”.

Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην Digital CES 2021 και αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα για την υγιεινή, συμβάλλοντας στην απολύμανση περιοχών και επιφανειών κοινής και συχνής χρήσης. Λόγω του αυτόνομου σχεδιασμού του, το ρομπότ θα μπορεί να κινείται εύκολα γύρω από τα τραπέζια, τις καρέκλες και άλλα έπιπλα, εκπέμποντας ακτινοβολία σε επιφάνειες δωματίου που έχουν χρησιμοποιηθεί σε 15 έως 30 λεπτά, απολυμαίνοντας πολλές περιοχές με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας.

Ειδικά κατασκευασμένο για ευκολία στη χρήση, το ρομπότ της LG μπορεί να ενσωματωθεί σε καθιερωμένο πρόγραμμα καθαρισμού χωρίς να απαιτείται εκτεταμένη εκπαίδευση προσωπικού ή παρουσία ειδικού χειριστή για να λειτουργήσει. Οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο μέσω απομακρυσμένων ενημερώσεων από κινητό τηλέφωνο ή tablet. Η έκθεση του προσωπικού στις ακτίνες UV θα ελαχιστοποιηθεί μέσω του ενσωματωμένου safety lock που ενεργοποιείται από αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης, πατώντας το κουμπί διακοπής έκτακτης ανάγκης ή μέσω της κινητής εφαρμογής.

“Οι πελάτες πλέον έχουν μεγάλες προσδοκίες για υψηλότερο επίπεδο υγιεινής στο ανέπαφο οικοσύστημα που πλέον πρέπει να αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε ο Roh. “Η LG δεσμεύεται να αξιοποιήσει την μακροχρόνια εμπειρία της στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση για την ανάπτυξη δημιουργικών λύσεων, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του μέλλοντος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024