Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΘάνατος επιβάτη λόγω COVID-19 σε πτήση της United
Αερομεταφορές

Θάνατος επιβάτη λόγω COVID-19 σε πτήση της United

Το αεροσκάφος της United στο οποίο επέβαινε (πτήση 591) εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο από το Ορλάντο στο Λος Άντζελες.

Αμερικανός επιβάτης που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια εν πτήσει, παρ’ότι τρεις συνεπιβάτες του, με γνώσεις πρώτων βοηθειών, προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το αεροσκάφος της United στο οποίο επέβαινε (πτήση 591) με 179 επιβάτες εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο από το Ορλάντο στο Λος Άντζελες.

Λίγο μετά την απογείωση ο επιβάτης ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό, είχε σπασμούς, δυσκολία στην αναπνοή και έπαθε καρδιακή ανακοπή. Ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη, αλλά ήταν αργά. Διαπιστώθηκε ο θάνατος του άνδρα, καθώς και ότι έπασχε από κορωνοϊό. Η σύζυγός του είπε ότι εμφάνιζε τα κλασικά συμπτώματα, ωστόσο δεν το δήλωσε και επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο (ο θανών είχε πρόβληματα υγείας). Οι τρεις επιβάτες που προσπάθησαν να τον σώσουν ίσως έχουν μολυνθεί, καθώς ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του (αν και δεν του έδωσαν το φιλί της ζωής).

Η United Airlines συνεργάζεται με το Centers for Disease Control and Prevention για να επικοινωνήσει με όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης.

Η πτήση συνεχίστηκε για το Λος Άντζελες με το ίδιο αεροπλάνο και στους επιβάτες δόθηκε η επιλογή να αποβιβαστούν και να πάρουν άλλη πτήση αργότερα. Όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν την πτήση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024