Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Το κόστος για τους Ολυπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανεβαίνει στα 15,4 δισ. δολ.

Τατιάνα Ρόκου - 23 Δεκέμβριος 2020, 09:23

Και οι 68 Ολυμπιακοί χορηγοί συμφώνησαν κατ'αρχήν να επεκτείνουν τις συμφωνίες τους έως το 2021. Το Τόκιο αλλάζει ακόμη τις τελετές έναρξης και λήξης λόγω του COVID-19.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους την περαμένη  Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος του “Tokyo 2020Toshiro Muto χαρακτήρισε το πρόσθετο κόστος ως “θετική επένδυση” και είπε ότι οι Αγώνες θα αποτελέσουν “πρότυπο’ διοργάνωσης για μεγάλα διεθνή γεγονότα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη σημαντική συνεισφορά από τη ΔΟΕ, προέβλεψε αύξηση εσόδων 700 εκατ. δολ., που θα βοηθήσει στην κάλυψη των πρόσθετων δαπανών από την αναβολή των αγώνων. Εάν δεν μπορούν να καλυφθούν από το “Tokyo 2020”, επιπλέον δαπάνες 100 εκατ. δολ. θα καλυφθούν από τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο.

Και οι 68 Ολυμπιακοί χορηγοί συμφώνησαν κατ‘αρχήν να επεκτείνουν τις συμφωνίες τους έως το 2021 και μπορούν να συνδυάσουν τη χορηγία με πρόσθετη υποστήριξη, σύμφωνα με τον Muto.

Ο Muto πρόσθεσε ότι ορισμένες εκτιμήσεις προβλέπουν ότι οι Αγώνες θα αποφέρουν επιπλέον 4-5 τρισ. γιεν (37-46 εκατ. δολ.) σε οικονομική δραστηριότητα στην Ιαπωνία. Οι λεπτομέρειες των Αγώνων, συμπεριλαμβανομένης της κλίμακας των τελετών, του αριθμού των ξένων θεατών και τα μέτρα πρόληψης από τον ιό, θα αποφασιστούν αυτήν την άνοιξη.

Ακόμη ανακοινώθηκε μια νέα ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τον επανασχεδιασμό των τελετών έναρξης και λήξης. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο Hiroshi Sasaki, ο οποίος ήταν ένας από τους επτά σκηνοθέτες που είχαν αναλάβει τις δύο τελετές μέχρι τώρα. Ο Sasaki είπε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να “απλουστεύσει” τις τελετές. “Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες... Αλλά, σε αυτό το στάδιο, ειλικρινά, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος ακόμη”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, με τον Hiroshi Sasaki (αριστερά) και τον Nomura Mansai (κέντρο), Creative Director  του Tokyo 2020 / (Pool photo)(Kyodo).


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top