Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία της ένδειξης 'ούζο' διεθνώς

Τατιάνα Ρόκου - 24 Δεκέμβριος 2020, 14:11

Στη διάρκεια της κρίσης του 2020 που, λόγω των μέτρων, μειώθηκε ο τουρισμός και η εσωτερική κατανάλωση, οι εξαγωγές ούζου αυξήθηκαν, από καταναλωτές που αναζητούσαν μια αυθεντική ελληνική γεύση.


Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, κ. Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία της Ελληνικής Γεωγραφικής Ενδείξεως “Ούζο” διεθνώς.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ενημερώνει την Επιτροπή ότι στη διάρκεια της κρίσης του 2020 που, λόγω των μέτρων, μειώθηκε ο τουρισμός και η εσωτερική κατανάλωση, οι εξαγωγές ούζου αυξήθηκαν, από καταναλωτές που αναζητούσαν μια αυθεντική ελληνική γεύση. Το ούζο παράγεται κατεξοχήν στην ελληνική περιφέρεια, και κυρίως στα ελληνικά νησιά από περίπου 250 οικογενειακές επιχειρήσεις, αποτελώντας ένα μοναδικό προϊόν.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα για τη διεθνή προστασία της Γεωγραφικής Ένδειξης “Ούζο” στο Διεθνές Σύστημα της Συμφωνίας της Λισαβόνας του Παγκόσμιου Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η συμπερίληψή του στην λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με τις προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις της ΕΕ προσδίδει σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στις εμπορικές συνομιλίες μας με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Εμμανουήλ Φράγκος απευθυνόμενος στην Κομισιόν ερωτά:

1) Θα συμπεριλαμβάνεται στη τελική λίστα των προς καταχώριση Γεωγραφικών Ενδείξεων που θα στείλει η διεύθυνση Β3 της Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Παγκόσμιο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας;
2) Πότε θα είναι έτοιμη;
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο και υπενθυμίζει ότι όσο μπορούμε ψωνίζουμε ελληνικά προϊόντα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top