Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ ΕΞΠΟΤΡΟΦ διοργανώνει τα Athens Fine Food Awards (AFFA) 2021
Βραβεύσεις

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διοργανώνει τα Athens Fine Food Awards (AFFA) 2021

Η διοργάνωση έχει την επιμέλεια της εξειδικευμένης σε θέματα ανάπτυξης, προβολής και διανομής τροφίμων ομάδας του Delio Food Hub που δραστηριοποιείται κυρίως στη διανομή χονδρικής προϊόντων μικρής παραγωγής, σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης.

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανακοινώνει επίσημα τη διοργάνωση των Athens Fine Food Awards 2021 by ΕΞΠΟΤΡΟΦ (AFFA 2021), των βραβείων ποιότητας τροφίμων μικρής παραγωγής, με έδρα την Ελλάδα.
      
Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, με αρκετούς περιορισμούς, η ανάγκη για ποιότητα στη διατροφή μας συνεχώς αυξάνεται. Ταυτόχρονα με αυτή την ανάγκη αυξάνονται και οι παραγωγοί ποιοτικών τροφίμων, μικρής παραγωγής, που στηρίζονται στη αξία της πρώτης ύλης και στην εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών και καινοτομίας.

Τα βραβεία
Τα Athens Fine Food Awards (AFFA 2021) διοργανώνονται από την έμπειρη ομάδα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με σειρά ετών στη διοργάνωση εκθέσεων τροφίμων και ποτών. Η διοργάνωση έχει την επιμέλεια της εξειδικευμένης σε θέματα ανάπτυξης, προβολής και διανομής τροφίμων ομάδας του Delio Food Hub που δραστηριοποιείται κυρίως στη διανομή χονδρικής προϊόντων μικρής παραγωγής, σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης.

Η τυφλή γευσιγνωσία, ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των διοργανωτών προσφέρουν σήμερα ένα ασφαλές περιβάλλον για την αξιολόγηση των συμμετοχών δημιουργώντας έτσι έναν σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης του προϊόντος στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν αξιόπιστο οδηγό για τον καταναλωτή που θα εγγυάται την ποιότητα του προϊόντος με βάση αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης.

“Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να εκπαιδεύσουμε και να δημιουργήσουμε συνειδητοποιημένους καταναλωτές για τα προϊόντα που να κατανοούν την υπεραξία της μικρής παραγωγής, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της θρεπτικής αξίας για τον οργανισμό και κυρίως της γεύσης και της νοστιμιάς”, λένε οι διοργανωτές.

  • Τυφλή γευσιγνωσία: Η μέθοδος αξιολόγησης είναι οργανοληπτική και γίνεται με τυφλή γευσιγνωσία του προϊόντος από 3 κριτές που δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων το προϊόν αλλά ούτε και τον παραγωγό.
  • Επαγγελματισμός/εμπειρία: Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής έγινε με σκοπό τη συμμετοχή των καλύτερων επαγγελματιών στον τομέα τους ενώ σε αυτή περιλαμβάνονται ειδικότητες από διαφορετικούς κλάδους.
  • Διαφοροποίηση του προϊόντος: Η βράβευση ενός προϊόντος σε έναν διαγωνισμό κύρους προσφέρει αυτόματα ένα στοιχείο διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό.
  • Εγγύηση για τον καταναλωτή: Η βράβευση ενός προϊόντος από μια αξιόπιστη επιτροπή σε τυφλή γευσιγνωσία αποτελεί ένα στοιχείο εγγύησης για τον καταναλωτή ως προς την ποιότητα του προϊόντος.
  • Στοχευμένη προβολή του προϊόντος: Τα AFFA αποτελούν ένα επιπλέον εργαλείο για την προώθηση του προϊόντος και την στοχευμένη προβολή του σε διαφορετικά επίπεδα. Σε πρώτο επίπεδο τα προϊόντα απολαμβάνουν την προβολή από τον ίδιο τον θεσμό και τα κανάλια επικοινωνίας του. Σε δεύτερο επίπεδο η βράβευση δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό για μια επιπλέον προωθητική ενέργεια των προϊόντων του.
  • Αξιολόγηση/Επιβράβευση: Τα AFFA σας δίνουν στο προϊόν σας τη δυνατότητα να αξιολογηθεί παράλληλα με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα και να βρει τη θέση που του αναλογεί στο πολύπλοκο οικοσύστημα των διάθεσης τροφίμων.
  • Ανάπτυξη του ποιοτικού τροφίμου: Τόσο ο ανταγωνισμός όσο και τα σχόλια της κριτικής επιτροπής δίνουν την ευκαιρία για ανάπτυξη ποιοτικότερων τροφίμων ενώ τα AFFA ως θεσμός στοχεύουν στην επιβράβευση της ποιότητας παρέχοντας κίνητρα και διακρίσεις για την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Με 27 κατηγορίες τροφίμων, 10 κατηγορίες βραβείων και μια διαδικασία οργανοληπτικής αξιολόγησης μέσω τυφλής γευσιγνωσίας από τα μέλη της έμπειρης κριτικής επιτροπής, τα Athens Fine Food Awards 2021 by ΕΞΠΟΤΡΟΦ έρχονται να σηματοδοτήσουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, “για πρώτη φόρα μια υπεύθυνη και ουσιαστική καταγραφή της παραγωγής προϊόντων τροφίμων ποιότητας από μικρούς παραγωγούς με τη συλλογή, την αξιολόγηση, την επιβράβευση και την προβολή αυτών των προϊόντων.Τα βραβεία AFFA 2021 απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες παραγωγούς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024