Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στους Βρετανούς άνευ αρνητικού τεστ COVID-19
Αερομεταφορές

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στους Βρετανούς άνευ αρνητικού τεστ COVID-19

Οι British Airways, η Delta Air Lines και η Virgin Atlantic συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να επιβάλουν αρνητικά τεστ για όλους τους επιβάτες προς την πόλη, ενώ η United Airlines έκανε το ίδιο για τις πτήσεις της στο αεροδρόμιο Newark.

Οι επιβάτες που πετούν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις ΗΠΑ πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους. Το τεστ -το οποίο μπορεί να είναι PCR ή rapid τεστ αντιγόνου- πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ.

Ο νέος περιορισμός, που τέθηκε σε ισχύ από χθες, ακολουθεί μια στροφή 180ο από την κυβέρνηση Trump, η οποία δήλωσε στις αεροπορικές εταιρείες την περασμένη εβδομάδα ότι δε σχεδιάζει να προχωρήσει σε τεστ για επιβάτες από του Ην. Βασίλειο.

Ωστόσο, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες είχαν ήδη εισαγάγει υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για επιβάτες σε πτήσεις προς Νέα Υόρκη.

Μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι όλοι οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις ΗΠΑ θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ COVID-19, το αμερικανικό Centers for Disease Control and Prevention δήλωσε: “Αυτή η πρόσθετη απαίτηση για τεστ θα ενισχύσει την προστασία μας απέναντι στο αμερικανικό κοινό, ώστε να βελτιώσουμε την υγεία και την ασφάλειά τους και να διασφαλίσουμε υπεύθυνα διεθνή ταξίδια”.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την ανακάλυψη στο Ηνωμένο Βασίλειο ενός νέου στελέχους κορονοϊού, το οποίο θεωρείται ότι είναι περίπου 70% πιο μολυσματικό και έχει οδηγήσει περισσότερες από 40 χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο ή να επιβάλουν αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, Delta Air Lines και Virgin Atlantic συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να επιβάλουν αρνητικά τεστ για όλους τους επιβάτες προς την πόλη, ενώ η United Airlines έκανε το ίδιο για τις πτήσεις της στο αεροδρόμιο Newark.

Από αυτήν την εβδομάδα, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να αρνηθούν την επιβίβαση σε όσους επιβάτες δεν έχουν απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη μειώσει δραστικά τις πτήσεις τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον αριθμό των επιβατών να πέφτει περίπου κατά 90% τον περασμένο Μάρτιο.

Στη φωτογραφία, ενημέρωση επιβατών στο αεροδρόμιο Newark της Νέας Υόρκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024