Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίFedHATTA/HATTA: Τιμητική βράβευση του Δ. Φραγκάκη για τη συμβολή του στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA/HATTA: Τιμητική βράβευση του Δ. Φραγκάκη για τη συμβολή του στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

Βράβευση και της διευθύντριας Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κ. Ελ. Σκαρβέλη, αρμόδιας για Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο, για τη συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας ως προτεινόμενου προορισμού της ECTAA για το β' εξάμηνο του 2020.

Τιμητική βράβευση στον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρη Φραγκάκη, απένειμε η FedHATTA και ο ΗΑΤΤΑ, ως αναγνώριση των προσπαθειών του για την προβολή του ελληνικού τουρισμού το 2020, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα ψηλά στις επιλογές των τουριστών την επόμενη ημέρα και να καταφέρει να επανατοποθετηθεί ανάμεσα στις σημαντικές τουριστικές χώρες υποδοχής τουριστών, στην μετά COVID-19 εποχή.

Στις προσπάθειες αυτές συνέβαλαν και η FedHATTA και ο ΗΑΤΤΑ με την συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με στόχο η παρουσία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές να είναι συνεχής, ο προορισμός “Ελλάδα” να μην σταματήσει να υπάρχει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και η χώρα μας να διατηρήσει τη δυναμική που είχε, έχει και πιστεύουμε ότι θα έχει και την επόμενη περίοδο.

Στην τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου παρουσία των προέδρων των Ενώσεων-Μελών της FedHATTA και του Προεδρείου του ΗΑΤΤΑ, τιμήθηκε και η διευθύντρια Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα Ελ. Σκαρβέλη, αρμόδια για Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο, για τη συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας ως προτεινόμενου προορισμού της ECTAA (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations) για το β’ εξάμηνο του 2020.


O κ. Φραγκάκης ευχαρίστησε τη FedHATTA και τον HATTA για το βραβείο που του απονεμήθηκε, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του ουσιαστικά βραβεύονται όλα τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Εξωτερικό για τη συμβολή τους στην προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού σε μια πρωτοφανή περίοδο για τον παγκόσμιο τουρισμό.

Η συνεργασία του ΕΟΤ με τη FedHATTA και τον HATTA το 2020 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί και το 2021.

Ο κ. Φραγκάκης τόνισε την βούλησή του για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, και πρόσθεσε ότι τα τουριστικά γραφεία δεν είναι απλώς συνεργάτες στο έργο του Οργανισμού αλλά εταίροι, αναγνωρίζοντας τον ρόλο τους στον παγκόσμιο τουρισμό.

Το 2021 θα είναι η χρονιά όπου θα αρχίσει να αποκαθίσταται η ισορροπία για τον τουρισμό, εκφράζοντας τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, ενώ αναφέρθηκε στο τριετές στρατηγικό σχέδιο προβολής της χώρας στο εξωτερικό και τόνισε ότι ο ΕΟΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις συμμετοχές των ελληνικών επιχειρήσεων στις virtual τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού”.

Τις ευχαριστίες της στη FedHATTA και το HATTA για τη βράβευσή της εξέφρασε και η διευθύντρια Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή, μεταξύ άλλων, γίνεται δουλειά τοποθέτησης της Ελλάδας στον συνεδριακό τουρισμό στις αγορές αρμοδιότητάς της, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο.

Η κα Σκαρβέλη τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου θα πρέπει να επικοινωνήσουμε και πάλι στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα έχει ικανούς φορείς, επαγγελματίες και ενδεχομένως και νέο προϊόν, προσαρμοσμένο στα νέα παγκόσμια δεδομένα.

“Δεν κάνουμε απλή προώθηση βίντεο για την Ελλάδα, αλλά διατηρούμε ουσιαστική επαφή με την αγορά, επηρεάζουμε τις αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και μέλημά μας είναι να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τις αγορές ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να ξεκινήσει και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, γιατί αυτό συμβαίνει στον διεθνή ανταγωνισμό”.

“Σήμερα, περισσότερο από ποτέ”, τόνισε, “οι επαγγελματίες του εξωτερικού ζητούν επαφές DMC για να ξεκινήσουν νέες συνεργασίες με τουριστικά γραφεία της Ελλάδας. Η κρίση είχε ως αποτέλεσμα η διάθεση για επαγγελματικές επαφές με τα τουριστικά γραφεία να εξελίσσονται πιο γρήγορα σε πραγματικές συμφωνίες”, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμβολή του κ. Φραγκάκη στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και στις ενέργειες εξωστρέφειας κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης αλλά και για την παραγωγική συνεργασία του με την FedHATTA και το ΗΑΤΤΑ κατά την προηγούμενη χρονιά, δηλώνοντας ανοιχτά την πρόθεσή του αλλά και ολόκληρου του κλάδου του οργανωμένου τουρισμού η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί περαιτέρω το 2021, προς όφελος της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού. Υπογράμμισε δε την ανάγκη να μη χαθεί η επαφή της Ελλάδας με τις σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, επισήμανε τη σημασία προβολής της Ελλάδας, εκτός από την Ευρώπη, και σε μακρινές και πολλά υποσχόμενες αγορές, όπως η Ινδία, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, όπου η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει το μερίδιό της, ενώ αναφέρθηκε και στο “άνοιγμα” της Ιαπωνίας η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων τουριστικών γραφείων της FedHATTA, οι οποίοι μετείχαν στην εκδήλωση, εξέφρασαν τη υποστήριξή τους στο έργο του ΕΟΤ κάνοντας αναφορά σε επιμέρους ζητήματα. Υπογράμμισαν την ανάγκη η διαχείριση της κρίσης στον ελληνικό τουρισμό να γίνει σε συνεργασία με τον κλάδο του οργανωμένου τουρισμού καθώς και τη σημασία αξιοποίησης του πλεονεκτήματος που διαθέτουν, σε επίπεδο υγειονομικής κατάστασης, πολλές από τις περιφέρειες της Ελλάδας, ως συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό το 2021.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024