Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η ταξιδιωτική απαγόρευση επεκτείνεται σε εκατομμύρια ανθρώπων στη Βρετανία, σε σύγχιση οι TOs

Τατιάνα Ρόκου - 30 Δεκέμβριος 2020, 14:31

Οι περιορισμοί για όσους ζουν σε περιοχές της βαθμίδας 4 προκάλεσαν σύγχυση τόσο στην ταξιδιωτική αγορά όσο και στους παραθεριστές, σχετικά με το εάν περιλαμβάνουν νομική απαγόρευση ταξιδιού στο εξωτερικό ή εάν στους κατοίκους απλώς δίνονται συμβουλές να μην πάνε στο εξωτερικό.


Η απαγόρευση για ταξίδια διακοπών αναμένεται να επεκταθεί σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους στη Βρετανία αυτήν την εβδομάδα λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19. Ήδη περίπου το 40% του πληθυσμού της Αγγλίας ζει κάτω από τους σκληρούς περιορισμούς της βαθμίδας (Tier) 4, που περιλαμβάνουν “εντολή για παραμονή στο σπίτι”.Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock θα ανακοινώσει την επέκταση των περιορισμών της βαθμίδας 4 στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα.

Οι περιοχές που αναμένεται να εισέλθουν στην βαθμίδα 4 περιλαμβάνουν τις West Midlands και Hartlepool και πιθανώς τμήματα των East Midlands, συμπεριλαμβανομένων των Northamptonshire και Leicestershire, καθώς και περιοχές του μητροπολιτικού νομού West Midlands, σύμφωνα με το BBC.

Ορισμένες περιοχές στο Lancashire, συμπεριλαμβανομένου του Blackburn, με Darwen, Burnley, Pendle και Ribble Valley επίσης πιθανόν να μετακινηθούν στην υψηλότερη βαθμίδα.

Υπήρξαν εικασίες ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί για όσους ήδη ζουν σε περιοχές της κατηγορίας 4, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Αγγλίας, αλλά ο Matt Hancock ανέφερε σήμερα το πρωί ότι δε σκέφτεται να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα.

Οι περιορισμοί της βαθμίδας 4 προκάλεσαν σύγχυση τόσο στην ταξιδιωτική αγορά όσο και στους παραθεριστές, σχετικά με το εάν περιλαμβάνουν νομική απαγόρευση ταξιδιού στο εξωτερικό ή εάν στους κατοίκους απλώς δίνονται συμβουλές να μην πάνε στο εξωτερικό.

Ενώ η επίσημη κυβερνητική οδηγία αναφέρει ρητά ότι τα άτομα που ζουν σε περιοχές της βαθμίδας 4 δεν πρέπει να ταξιδεύουν πουθενά εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν πρέπει να πηγαίνουν διακοπές στο εξωτερικό, οι επίσημες οδηγίες για τη βαθμίδα 4 που τέθηκαν στο Κοινοβούλιο στις 20 Δεκεμβρίου δεν κάνουν καμία αναφορά σε διακοπές στο εξωτερικό.

Ωστόσο, αναφέρεται ότι “κανένα άτομο που ζει σε περιοχές Tier 4 δεν μπορεί να φύγει ή να βρίσκεται έξω από τον τόπο όπου ζει χωρίς εύλογη δικαιολογία”. Ο δημοσιευμένος κατάλογος “εύλογων δικαιολογιών” δεν περιλαμβάνει ταις διακοπές, κάτι που υποδηλώνει ότι απαγορεύονται.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC σήμερα το πρωί, υπουργός Υγείας είπε: “Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι οι άνθρωποι που ζουν στην βαθμίδα 4 πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους”. Ωστόσο, χωρίς σαφή κυβερνητική απαγόρευση των ταξιδιών, ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες αρνούνται επιστροφές χρημάτων σε όσους ζουν σε περιοχές της βαθμίδας 4 και θέλουν να ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Για παράδειγμα, η TUI προσφέρει δωρεάν αποζημιώσεις σε όσους έχουν κάνει κράτηση για δικά της πακέτα διακοπών με τη δική της αεροπορική εταιρεία, αλλά προσφέρει μόνο δωρεάν αλλαγές σε όσους έχουν κάνει κράτηση πακέτων με αεροπορικές εταιρείες τρίτων.

Η έλλειψη αναφοράς στην απαγόρευση ταξιδιού στη νομοθεσία έχει αφήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε σύγχιση σχετικά με το εάν οι πελάτες έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων ή όχι.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών διερευνά κατά πόσο αεροπορικές εταιρείες έχουν αρνηθεί επιστροφές χρημάτων σε επιβάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω περιορισμών του lockdown.(φωτό: SkyNews)


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top