Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Ο Καναδάς ζητά αρνητικό τεστ COVID-19 κατά την είσοδο στη χώρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Δεκέμβριος 2020, 12:40

Το νέο αυτό μέτρο επιβάλλεται, καθώς κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στη Βρετανία εντοπίστηκαν στον Καναδά από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Καναδάς έχει αναστείλει έως τις 6 Ιανουαρίου όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία.


Ο Καναδάς θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα να προσκομίζουν ένα αρνητικό τεστ, που θα έχουν κάνει λιγότερο από τρεις ημέρες πριν από την άφιξή τους, ανακοίνωσαν υπουργοί της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η κυβέρνηση θα ζητήσει σύντομα ένα “επιπλέον μέτρο που θα υποχρεώνει όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στον Καναδά να έχουν ένα διαγνωστικό τεστ COVID-19”, το οποίο θα είναι αρνητικό, είπε ο Dominic Leblanc, υπουργός διακυβερνητικών Υποθέσεων.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ εντός των επόμενων ημερών.

Το νέο αυτό μέτρο επιβάλλεται, καθώς κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που κυκλοφορεί στη Βρετανία, εντοπίστηκαν στον Καναδά από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Καναδάς έχει αναστείλει έως τις 6 Ιανουαρίου όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία, μετά την εμφάνιση εκεί του νέου στελέχους.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί υπήκοοι είτε όχι, τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, ειδάλλως κινδυνεύουν με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως έξι μήνες και/ή προστίμου, το ανώτερο 750.000 δολ. Καναδά (478.000 ευρώ).Στη φωτογραφία, έλεγχος στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μόντρεαλ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top