Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Πανεθνικό απόλυτο lockdown στην Αγγλία από τις 6 Ιανουαρίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιανουάριος 2021, 10:48

Εάν το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος εμβολιασμού εφαρμοστεί βάσει σχεδιασμού και τα μέτρα του νέου lockdown συμβάλουν σε μείωση του αριθμού κρουσμάτων και θανάτων, θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει η έξοδος από το lockdown από τα μέσα Φεβρουαρίου.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson διέταξε χθες ένα νέο πανεθνικό απόλυτο lockdown στην Αγγλία, σε μια προσπάθεια επιβράδυνσης της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το νέο “σκληρό” lockdown θα ισχύσει ως νόμος από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως οι πολίτες πρέπει από τώρα να τηρούν τους νέους κανόνες.

“Καθώς σας μιλώ απόψε, τα νοσοκομεία μας δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από τον COVID από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την έναρξη της πανδημίας”, δήλωσε ο Boris Johnson σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, εγκαταλείποντας την πολιτική lockdown ανά περιφέρεια για την καταπολέμηση της πανδημίας. “Με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να βρίσκεται υπό δραστικά μέτρα, είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα μαζί για να θέσουμε υπό έλεγχο αυτήν την μετάλλαξη. Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να συγκρατήσει αυτήν την μετάλλαξη. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει εντολή για άλλη μια φορά να μείνετε στο σπίτι”, δήλωσε.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν κλείσιμο σχολείων από αύριο Τρίτη και κανόνες που απαιτούν από τους περισσότερους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι, εκτός από βασικές αγορές, σωματική άσκηση και άλλες περιορισμένες εξαιρέσεις. Εάν το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος εμβολιασμού εφαρμοστεί βάσει σχεδιασμού και τα μέτρα του νέου lockdown συμβάλουν σε μείωση του αριθμού κρουσμάτων και θανάτων, θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει η έξοδος από το lockdown από τα μέσα Φεβρουαρίου. Ωστόσο, συνέστησε προσοχή για το χρονοδιάγραμμα αυτό.

Η αύξηση των μολύνσεων οφείλεται στη νέα παραλλαγή του ιού. Περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πεθάνει από τον COVID-19, ενώ χθες, 4 Ιανουαρίου, καταγράφηκε νέο ρεκόρ με 58.784 νέα κρούσματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top