Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Σε λειτουργία η σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφέρειας Αττικής

Τατιάνα Ρόκου - 05 Ιανουάριος 2021, 11:14

O εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιάσκεψης με διαδραστικό βιντεοπροβολέα, που σε συνδυασμό με τον ειδικό Πίνακα Σμάλτου μετατρέπει την επιφάνεια προβολής σε διαδραστική επιφάνεια αφής ή/και γραφής με ηλεκτρονικούς ή κλασικούς μαρκαδόρους.


Παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, τέθηκε χθες Δευτέρα 4 Ιανουαρίου σε λειτουργία η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφέρειας. Στην συγκεκριμένη αίθουσα με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικών συστημάτων επικοινωνίας, προβολής και παρουσίασης μπορούν να πραγματοποιούνται διασκέψεις, τηλεδιασκέψεις, παρουσιάσεις και ενημερώσεις. Μάλιστα, η επιλογή των μηχανημάτων έγινε με κεντρικό στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει πλέον μια σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί ως πολυχώρος και επισήμανε: “Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός συνεχίζεται. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ένα meeting Room το οποίο με τη χρήση της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρος πολλαπλών χρήσεων. Ο συνδυασμός των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και των δυνατοτήτων διασύνδεσης κάνει το συγκεκριμένο χώρο μοναδικό για τα δεδομένα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της Περιφέρειας που συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα”.

Κατά τη δοκιμαστική λειτουργία των συστημάτων στην αίθουσα παρόντες ήταν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κα Μ. Κουρή, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Ν. Πέππας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χ. Θεοδωρόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Γ. Σελίμης και τεχνικοί.

O εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σύστημα Τηλεδιάσκεψης με διαδραστικό βιντεοπροβολέα  που σε συνδυασμό με τον ειδικό Πίνακα Σμάλτου μετατρέπει την επιφάνεια προβολής σε διαδραστική επιφάνεια αφής ή/και γραφής με ηλεκτρονικούς ή κλασικούς μαρκαδόρους. Επίσης συνοδεύεται από σύστημα κάμερας και ήχου με αυτόματη εστίαση στους συμμετέχοντες και αρθρωτό ήχο. Στην οθόνη υπάρχει η δυνατότητα προβολής τεσσάρων διαφορετικών στοιχείων και πληροφοριών. Το υλικό που προβάλλεται μπορεί να εκτυπωθεί άμεσα, ενώ ειδική οθόνη μπορεί να σκανάρει έγγραφα και φωτογραφικό υλικό και να τα παρουσιάσει σε πραγματικό χρόνο στην κεντρική οθόνη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top