Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρος υποχρεωτικά τεστ για COVID-19 για όλες τις αφίξεις προσανατολίζεται η Βρετανία
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Προς υποχρεωτικά τεστ για COVID-19 για όλες τις αφίξεις προσανατολίζεται η Βρετανία

Οι επισκέπτες από χώρες χαμηλότερου κινδύνου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ταξιδιωτικών 'διαδρομών' της κυβέρνησης, δε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα αυτήν τη στιγμή.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να ανακοινώσει υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για όλους όσους εισέρχονται στην Αγγλία από αυτήν την εβδομάδα, καθώς η χώρα προχώρησε σε τρίτο πανεθνικό καθολικό lockdown.

Οι νέοι κανόνες θα απαιτούν από όποιον ταξιδεύει στην Αγγλία να έχει ένα αρνητικό τεστ COVID-19 που θα έχει πραγματοποιηθεί όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι τους, σύμφωνα με τους “Financial Times“.

Η αναμενόμενη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης έρχεται ύστερα από την απόφαση του πρωθυπουργού Boris Johnson να καθιερώσει ένα νέο lockdown σε εθνικό επίπεδο από απόψε τα μεσάνυχτα – με όλους όμως να προτρέπονται να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες από σήμερα.

Το νέο μέτρο έρχεται επίσης σε συνεχεια της κριτικής στην κυβέρνηση για την αποτυχία του ελέγχου των αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της πανδημίας.

Αντ’αυτού, η Αγγλία εισήγαγε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για αφίξεις από χώρες με υψηλότερο κίνδυνο. Αλλά στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος “Test-and-Release”, που ανακοινώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, οι επισκέπτες επιτρέπεται να μειώσουν την περίοδο καραντίνας τους εάν κάνουν τεστ COVID-19 μετά από πέντε ημέρες και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι επισκέπτες από χώρες χαμηλότερου κινδύνου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ταξιδιωτικών διαδρομών” της κυβέρνησης, δε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα αυτήν τη στιγμή.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Jeremy Hunt κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό να κλείσει εντελώς τα σύνορα της Βρετανίας, για να αποτρέψει την εισαγωγή νέων στελεχών του ιού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024