Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Δραματική μείωση των πτήσεων της Ryanair από/προς Ιρλανδία και Ην. Βασίλειο από 21 Ιανουαρίου

Τατιάνα Ρόκου - 07 Ιανουάριος 2021, 13:44

Η επιβατική κίνηση της εταιρείας 'κλείνει' με κάτω των 26-30 εκατ. επιβατών το 2020, έναντι πρόβλεψης για 35 εκατομμύρια.


Η Ryanair ανακοίνωσε ότι αναμένει, με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα lockdown λόγω COVID-19 σε Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και σε έναν μικρό αριθμό άλλων χωρών της ΕΕ αυτήν την εβδομάδα, να μειώσει ουσιαστικά τα δρομολόγια πτήσεων και τις προβλέψεις της κίνησή της τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Η επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου θα μειωθεί σε λιγότερο από 1,25 εκατ. επιβάτες, ενώ ότι οι νέοι περιορισμοί θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν την κυκλοφορία του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου σε μόλις 500.000 επιβάτες το μήνα. Σε απάντηση αυτής της εξέλιξης, η Ryanair θα μειώσει σημαντικά τα δρομολόγια των πτήσεών της από την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα λίγες, ή και καθόλου, πτήσεις προς / από την Ιρλανδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο από τα τέλη Ιανουαρίου, “έως ότου καταργηθούν αυτοί οι δρακόντιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί”, σύμφωνα με την εταιρεία. Όλοι οι πελάτες που επηρεάζονται από αυτές τις νέες ακυρώσεις πτήσεων και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα λάβουν μηνύματα μέσω mail, που θα τους ενημερώνουν για τα δικαιώματά τους για ελεύθερες κινήσεις ή / και επιστροφές χρημάτων.

Αυτές οι νέες περικοπές θα μειώσουν την πρόβλεψη κυκλοφορίας για το πλήρες έτος (που “κλείνει” τον  Μάρτιο του 2021) από “κάτω των 35 εκατομμυρίων σήμερα σε 26-30 εκατ. επιβάτες. Η Ryanair δεν αναμένει ότι αυτές οι περικοπές πτήσεων και οι περαιτέρω μειώσεις της κίνησης θα επηρεάσουν ουσιαστικά την καθαρή ζημία της για το οικονομικό έτος έως τις 31 Μαρτίου 2021, καθώς πολλές από αυτές τις πτήσεις θα ήταν ζημιογόνες.

Η Ryanair καλεί την ιρλανδική και τη βρετανική κυβέρνηση να επιταχύνουν τον αργό ρυθμό διάθεσης των εμβολίων, και ειδικότερα, καλεί την ιρλανδική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί η Δανία, με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, εμβολίασε 40.000 πολίτες έως την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ενώ η Ιρλανδία με παρόμοιο αριθμό (5 εκατομμύρια), έχει εμβολιάσει μόλις 4.000, ποσοστό εμβολιασμού 10 φορές πιο αργό από αυτό της Δανίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top