Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠλήρης παύση της ανάκαμψης των διεθνών αερομεταφορών το Νοέμβριο του 2020
Αερομεταφορές

Πλήρης παύση της ανάκαμψης των διεθνών αερομεταφορών το Νοέμβριο του 2020

'Τα εμβόλια προσφέρουν τη μακροπρόθεσμη λύση. Τα τεστ είναι ο καλύτερος τρόπος που βλέπουμε για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να ξεκινήσουμε την οικονομική ανάκαμψη', είπε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι η ανάκαμψη της επιβατικής ζήτησης που επιβραδύνθηκε από την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο του Βόρειου Ημισφαιρίου, σταμάτησε το Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της IATA, η συνολική ζήτηση (μετρούμενη σε έσοδα ανά χιλιόμετρα επιβατών ή RPK) μειώθηκε κατά 70,3% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2019, σχεδόν αμετάβλητη από την ετήσια πτώση κατά 70,6% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο. Η χωρητικότητα του Νοεμβρίου ήταν κατά 58,6% μειωμένη από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους και ο συντελεστής φοφτίου υποχώρησε κατά 23 εκατοστιαίες μονάδες σε 58%, χαμηλό ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα.

Η διεθνής επιβατική ζήτηση το Νοέμβριο ήταν 88,3% μειωμένη από το Νοέμβριο του 2019, ελαφρώς χειρότερη από την ετήσια μείωση κατά 87,6% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο. Η χωρητικότητα μειώθηκε 77,4% κάτω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 38,7 εκατοστιαίες μονάδες, σε -41,5%. Η Ευρώπη ήταν στο επίκεντρο αυτής της μείωσης, καθώς τα νέα lockdown επιβάρυναν την ταξιδιωτική ζήτηση.

Η ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης, η οποία ήταν το μόνο σχετικό “φωτεινό σημείο”, σταμάτησε επίσης, με την εγχώρια κίνηση του Νοεμβρίου να πέφτει κατά 41% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (41,1% κάτω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, τον Οκτώβριο). Η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 27,1% στα επίπεδα του 2019 και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 15,7 εκατοστιαίες μονάδες, σε -66,6%.

“Η ανάκαμψη της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια σταμάτησε εντελώς το Νοέμβριο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κυβερνήσεις ανταποκρίθηκαν σε νέα κρούσματα του COVID-19 με ακόμη πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μέτρα καραντίνας. Αυτό είναι σαφώς αναποτελεσματικό. Τέτοια μέτρα αυξάνουν τις δυσκολίες για εκατομμύρια ανθρώπους. Τα εμβόλια προσφέρουν τη μακροπρόθεσμη λύση. Εν τω μεταξύ, τα τεστ είναι ο καλύτερος τρόπος που βλέπουμε για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να ξεκινήσουμε την οικονομική ανάκαμψη. Πόση περισσότερη αγωνία πρέπει να περάσουν οι άνθρωποι -απώλειες θέσεων εργασίας, ψυχικό άγχος- προτού το καταλάβουν οι κυβερνήσεις;” είπε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

  • Η κυκλοφορία των αεροπορικών εταιρειών Ασίας – Ειρηνικού το Νοέμβριο σημείωσε πτώση 95% σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους, η οποία ελάχιστα άλλαηε από τη μείωση κατά 95,3% τον Οκτώβριο. Η περιοχή συνέχισε να υποφέρει από την απότομη πτώση της κυκλοφορίας για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 87,4% και ο συντελεστής φορτίου βυθίστηκε κατά 48,4 εκατοστιαίες μονάδες στο -31,6%, το χαμηλότερο μεταξύ των περιφερειών.
  • Οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς σημείωσαν πτώση κατά 87% στην κυκλοφορία το Νοέμβριο σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο, από μείωση 83% τον Οκτώβριο. Η χωρητικότητα έπεσε κατά 76,5% και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 37,4 εκατοστιαίες μονάδες, σε -46,6%.
  • Η ζήτηση των αεροπορικών εταιρειών της Μέσης Ανατολής έπεσε κατά 86% το Νοέμβριο σε ετήσια βάση, η οποία βελτιώθηκε από τη μείωση της ζήτησης κατά 86,9% τον Οκτώβριο. Η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 71% και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 37,9%, σε 35,3%.
  • Οι αερομεταφορείς της Βόρειας Αμερικής σημείωσαν πτώση της κυκλοφορίας τους κατά 83% το Νοέμβριο, έναντι πτώσης 87,8% τον Οκτώβριο. Η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 66,1% και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 40,5 εκατοστιαίες μονάδες, σε -40,8%.
  • Οι αεροπορικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής σημείωσαν πτώση ζήτησης κατά 78,6% το Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, βελτιωμένο ποσοστό από μείωση 86,1% τον Οκτώβριο (σε ετήσια βάση). Αυτή ήταν η καλύτερη βελτίωση μεταξύ όλων των περιοχών. Οι διαδρομές προς / από την Κεντρική Αμερική ήταν οι πιο “ανθεκτικές”, καθώς οι κυβερνήσεις μείωσαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς – ιδίως τις απαιτήσεις καραντίνας. Η χωρητικότητα του Νοεμβρίου μειώθηκε κατά 72% και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 19,5 ποσοστιαίες μονάδες, στο -62,7%, υψηλότερος κατά πολύ μεταξύ των περιφερειών, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
  • Η κίνηση των αφρικανικών αεροπορικών εταιρειών “βυθίστηκε” κατά 76,7% το Νοέμβριο, μικρή αλλαγή από τη μείωση κατά 77,2% τον Οκτώβριο. Η χωρητικότητα συρρικνώθηκε κατά 63,7% και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 25,2 εκατοστιαίες μονάδες, σε -45,2%.

Air Passenger Market Analysis – November 2020

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024