Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να πετούν λιγότερο για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή
Έρευνα

Οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να πετούν λιγότερο για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή

Σε ερώτηση, εφόσον αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τι σκοπεύουν να πράξουν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το 82% απάντησε ότι θα επιλέξει να κάνει διακοπές στην πατρίδα του ή σε κοντινό του προορισμό και το 74% να χρησιμοποιεί το αεροπλάνο λιγότερο.

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών σκοπεύει να κάνει λιγότερα αεροπορικά ταξίδια και ήδη καταναλώνει λιγότερο κρέας, προκειμένου να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ/EIB).

Από τους 27.700 ερωτηθέντες στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, το 74% δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν λιγότερα αεροπορικά ταξίδια για περιβαλλοντικούς λόγους, μόλις αρθούν οι περιορισμοί της COVID-19. Σε αυτό το ποσοστό περιλαμβάνεται το 43% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι αυτό θα το κάνουν σε μόνιμη βάση και το 31% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα το κάνουν περιστασιακά.

Ο ευρωπαϊκός αεροπορικός κλάδος βρίσκεται στο μικροσκόπιο καταναλωτών και ρυθμιστικών αρχών για το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει, την ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με κατάρρευση της ζήτησης λόγω της πανδημίας.

Σε ερώτηση, εφόσον αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τι σκοπεύουν να πράξουν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το 82% απάντησε ότι θα επιλέξει να κάνει διακοπές στην πατρίδα του ή σε κοντινό του προορισμό και το 74% να χρηασιμοποιεί το αεροπλάνο λιγότερο.

Σε ερώτηση εάν σχεδιάζουν να επιλέξουν το τρένο από το αεροπλάνο για ταξίδια μικρών αποστάσεων, το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν καταφατικά.

Τα lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19 είχαν ως αποτελέσματα τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 το 2020 συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, αλλά η περυσινή χρονιά και πάλι κατετάγη μεταξύ των θερμότερων που έχουν καταγραφεί – γεγονός που τονίζει την ανάγκη για ταχύτερη ανάληψη δράσης, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές και να αποφευχθεί μια καταστροφή αύξηση της θερμοκρασίας μελλοντικά.

 Η ΕΕ σχεδιάζει ένα μεγάλο πακέτο νέων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένων μέτρων όπως η αναβάθμιση κτιρίων προκειμένου να είναι λιγότερο ενεργοβόρα, η υποχρέωση των αυτοκινητοβιομηχανιών να πληρούν αυστηρότερα πρότυπα για τους ρύπους και η επιβολή υψηλότερου κόστους άνθρακα στα εργοστάσια.

EIB – Third Climate Survey …

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024