Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού

Gloria Guevara (WTTC): 'Δεν πρέπει ποτέ να απαιτούμε τον εμβολιασμό για να ταξιδεύουμε'

Τατιάνα Ρόκου - 11 Ιανουάριος 2021, 15:03

Τα σχόλια της διευθύνουσας συμβούλου του WTTC ήρθαν σε αντίθεση με την πλειονότητα όσων παρακολουθούσαν το online πάνελ του Reuters Next, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της προϋπόθεσης του εμβολιασμού σύμφωνα με μια γρήγορη έρευνα από τους διοργανωτές της διάσκεψης.


“Ποτέ δε θα πρέπει να απαιτούμε τον εμβολιασμό για να πάρουμε μια δουλειά ή να ταξιδέψουμε”, δήλωσε η Gloria Guevara, διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) στο πανέλ της διάσκεψης Reuters Next.

Καθώς οι κυβερνήσεις σπεύδουν να εμβολιάσουν τους πολίτες τους και να ανακόψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, κάποιοι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής έχουν προτείνει ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να αποτελέσει προϋπόθεση για τα αεροπορικά ταξίδια. Η Qantas Airways έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει μια τέτοια προϋπόθεση.

“Διαφωνώ εντελώς με την προσέγγιση της Qantas”, δήλωσε η Gloria Guevara. “Εάν απαιτήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τα ταξίδια, αυτό μας οδηγεί σε διακρίσεις”.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα πρωτόκολλα ασφαλείας των αεροπορικών εταιρειών και το φιλτράρισμα του αέρα στην καμπίνα του αεροσκάφους σημαίνουν ότι οι επιβάτες έχουν “λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν COVID σε ένα αεροπλάνο (απ’ό,τι) σε ένα σούπερ μάρκετ. Χρειάζεται να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και να θέσουμε ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό γι’αυτούς”, πρόσθεσε.

Τα σχόλια της διευθύνουσας συμβούλου του WTTC ήρθαν σε αντίθεση με την πλειονότητα όσων παρακολουθούσαν το online πάνελ, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της προϋπόθεσης του εμβολιασμού σύμφωνα με μια γρήγορη έρευνα από τους διοργανωτές της διάσκεψης. Ωστόσο, η Gloria Guevara βρήκε στήριξη στον διευθύνοντα σύμβουλο της AirAsia Group, Tony Fernandes, που δήλωσε ότι τα παγκόσμια πρωτόκολλα διενέργειας τεστ συνεχίζουν να είναι το “κλειδί” για την απελευθέρωση των ταξιδίων.

Ο Tony Fernandes δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση είναι απαισιόδοξος για την ετοιμότητα των χωρών να δεχθούν η μία τα τεστ και τα πιστοποιητικά της άλλης, με πολλές ασιατικές χώρες να είναι επίσης πιθανόν να απαιτούν τον εμβολιασμό. “Υπάρχει τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης εκεί έξω”, δήλωσε. “Κάποιες χώρες θα πουν ‘αυτό το τεστ PCR διενεργείται πραγματικά σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα;’ Οι κυβερνήσεις γίνονται ολοένα και πιο εθνικιστικές”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top