Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αρνητικό τεστ θα χρειάζονται από την Παρασκευή 15/1 οι ταξιδιώτες από/προς Αγγλία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Ιανουάριος 2021, 11:22

Τα πρόστιμα, που ξεκινούν από 500 λίρες, θα εκδίδονται σε επιβάτες και μεταφορείς που δε συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.


Οι ταξιδιώτες στην Αγγλία από το εξωτερικό θα χρειαστούν από τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου να αποδείξουν ότι έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ COVID-19 έως και τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση σε δήλωσή της.

Ο νέος κανόνας έχει ανακοινωθεί νωρίτερα τον Ιανουάριο, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αυξήσουν την προστασία έναντι νέων, πιο μολυσματικών στελεχών του κορονοϊού από άλλες χώρες.

Ούτως ή άλλως, τα ταξίδια προς και από από τη Βρετανία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα επί του παρόντος λόγω lockdown που απαγορεύουν τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Παρέχοντας λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα της πολιτική, η κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου δήλωσε ότι οι μεταφορείς θα πρέπει να ελέγξουν ότι οι επιβάτες έχουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ πριν επιβιβαστούν στην πτήση, το τρένο ή το πλοίο τους, και θα υπάρχουν επίσης έλεγχοι κατά την άφιξη. Δεκτά σε ορισμένες περιπτώσεις θα γίνονται και αποτελέσματα γρήγορων τεστ πλευρική ροής, πέρα από τα μοριακά τεστ.

Τα πρόστιμα, που ξεκινούν από 500 λίρες, θα εκδίδονται σε επιβάτες και μεταφορείς που δε συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

Θα υπάρξει ένας πολύ περιορισμένος αριθμός εξαιρέσεων, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορέων, για να επιτρέπεται η ελεύθερη ροή των εμπορευματικών μεταφορών, καθώς και για τα πληρώματα αερομεταφορών, του διεθνές σιδηροδρομικού δικτύου και των θαλάσσιων μεταφορών.

Η απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση είναι επιπλέον των κανόνων καραντίνας που απαιτούν οι αφίξεις από το εξωτερικό για αυτο-απομόνωση για 10 ημέρες, εκτός εάν οι ταξιδιώτες επιλέξουν να κάνουν τεστ COVID-19 μετά από πέντε ημέρες και βγει είναι αρνητικό, απελευθερώνοντάς τους από την καραντίνα νωρίτερα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top