Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Γρ. Τάσιος (ΠΟΞ): 'Το α' εξάμηνο του 2021 θα πρέπει να θεωρείται χαμένο'

Τατιάνα Ρόκου - 13 Ιανουάριος 2021, 10:11

Το στοίχημα για εισπράξεις 10-11 δισ. ευρώ στη φετινή σεζόν, μόνο κερδισμένο δε θα πρέπει να θεωρείται εκ προοιμίου, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ.


“Το κλειδί εν όψει της θερινής περιόδου είναι το τι γίνεται εκτός Ελλάδας”, επισημαίνει στο iefimerida ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, την ώρα που οι ρυθμοί εμβολιασμού στην Ευρώπη δεν είναι ακόμα οι προσδοκώμενοι. Τρία είναι τα σημεία, που θα καθορίσουν εν πολλοίς τη φετινή τουριστική σεζόν, με δεδομένο από τους φορείς του κλάδου, ότι το α’ εξάμηνο του 2021 θα πρέπει να θεωρείται χαμένο:

1) ο ρυθμός των εμβολιασμών στους βασικούς “πελάτες” της Ελλάδας (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία)
2) οι εμβολιασμοί στις αποκαλούμενες Τρίτες χώρες, που αποτελούν βαρόμετρο για τον οδικό τουρισμό της Ελλάδας
3) η στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη Ρωσία, η οποία εμβολιάζεται μόνο με το δικό της εμβόλιο, που δεν έχει ακόμα πάρει έγκριση από τις ευρωπαϊκές Αρχές.

“Βρισκόμαστε σε νεκρό σημείο ως προς αυτές τις χώρες”, παρατηρεί ο κ. Τάσιος, “δείχνοντας” προς την πλευρά των ευρωπαϊκών Αρχών και θυμίζοντας ότι πέρα από τη ρωσική αγορά, που έμεινε παντελώς κλειστή για την Ελλάδα στην περυσινή σεζόν και έλειψαν έτσι περίπου 850.000 επισκέπτες από τις εγχώριες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία, εστίαση), αναπάντητο μένει το ερώτημα και αναφορικά με τους Κινέζους, οι οποίοι επίσης εμβολιάζονται με δικό τους εμβόλιο. Αν στην εξίσωση προσθέσει κανείς τις ΗΠΑ, όπου ο κορωνοϊός εξακολουθεί να κάνει…  πάρτι, αντιλαμβάνεται ότι το στοίχημα για εισπράξεις 10-11 δισ. ευρώ στη φετινή σεζόν, μόνο κερδισμένο δε θα πρέπει να θεωρείται εκ προοιμίου.

“Ποια θα είναι τα πρωτόκολλα μετακινήσεων μεταξύ των χωρών; Θα καθιερωθεί υγειονομικό διαβατήριο; Τι θα ισχύσει γι’αυτούς που δεν επιθυμούν ή δεν προλάβουν να κάνουν εμβόλιο; Θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά μοριακό τεστ πριν ταξιδέψουν ή θα αρκεί rapid test στις χώρες προορισμού;”, είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν όχι μόνο οι εγχώριοι τουριστικοί παράγοντες, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν απάντηση από τα ευρωπαϊκά όργανα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top