Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Τέλη Μαΐου ξεκινά η τουριστική σεζόν για το 2021 στην Αγία Νάπα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Ιανουάριος 2021, 12:15

Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο Δήμος ευελπιστεί ότι θα φτάσει σε ένα σημαντικό ποσοστό τουρισμού τουλάχιστον από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, συγκριτικά με το 2019, που ήταν μια καλή τουριστική περίοδος.


Τέλη Μαΐου υπολογίζει ο δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρήστος Ζαννέττου, την έναρξη της τουριστικής σεζόν, συμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόσθεσε δε ότι “μετά την θετική ενέργεια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως, οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, εκτιμούν ότι η άφιξη τουριστών αναμένεται να αρχίσει γύρω στα τέλη Μαΐου. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και τώρα πραγματοποιούνται πτήσεις, εντούτοις δεν αναμένεται να υπάρχει σημαντικός αριθμός τουριστών για την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά ούτως ώστε να αρχίσουν τη λειτουργία τους ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουριστικό τομέα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ζαννέττου είπε ότι “εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε σε ένα σημαντικό ποσοστό τουρισμού τουλάχιστον από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, συγκριτικά με το 2019, που ήταν μια καλή τουριστική περίοδος. Ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι εάν όλα εξελιχθούν ομαλά με την πανδημία του κορωνοϊού, τότε υπολογίζεται να ενταχθεί στους καλοκαιρινούς μήνες και ο Νοέμβριος, διανύοντας τελικά μια καλή τουριστική περίοδο για την Κύπρο”.

Όσον αφορά στην τουριστική αγορά στην Αγία Νάπα, ο δήμαρχος δήλωσε: “Είναι γεγονός ότι σημαντικό μέρος τουριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή δεν λειτούργησε τη περσινή τουριστική περίοδο λόγω της πανδημίας. Είναι φανερό ότι οι πιο πολλές επιπτώσεις μεταφέρθηκαν στην εσωτερική περιφέρεια του Δήμου όπου διαχρονικά, ο χρόνος λειτουργίας εστιατορίων, καταστημάτων και συγκροτημάτων διαμερισμάτων, ήταν περιορισμένος, σε σύγκριση με τους εμπορικούς δρόμους και την παραθαλάσσια ακτογραμμή, όπου τα ξενοδοχεία λειτουργούν για επτά περίπου μήνες την καλοκαιρινή περίοδο. Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σημαντικά πάρα πολλές επιχειρήσεις ενώ άλλες πιθανόν να βρίσκονται στα όρια χρεωκοπίας. Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει λάβει κάποια μέτρα στήριξης όσον αφορά στις φορολογίες, ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται ότι η μείωση μιας φορολογίας δε θα καθορίσει την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης”.
 
Και συνέχισε: “οι οικονομικές επιπτώσεις και οι συνέπειες στο άμεσο μέλλον είναι απρόβλεπτες, τις οποίες όμως κάποιες επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν, ειδικά στην εσωτερική περιφέρεια της Αγίας Νάπας. Γι’αυτόν το λόγο τροχιοδρομείται το συντομότερο δυνατόν να αρχίσει ένα μεγάλο έργο της Τεύκρου Ανθία, το οποίο ευελπιστούμε πως με την ολοκλήρωση του στα επόμενα δύο χρόνια, θα γίνει κατορθωτό να δοθεί ανάσα πνοής σε αυτούς που θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να στηρίζουν την συγκεκριμένη περιοχή”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top