Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Πρόταση Κ. Μητσοτάκη προς ΕΕ: Ελεύθερα ταξίδια μόνο με εμβόλιο

Τατιάνα Ρόκου - 13 Ιανουάριος 2021, 13:18

Ελληνικό σχέδιο παροχής πιστοποιητικού σε όσους πολίτες της ΕΕ εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού για ελέυθερη μετακίνηση και 'θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά", όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός.


Σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για την ανάγκη υλοποίησης ενός σχεδίου παροχής πιστοποιητικού σε όσους πολίτες της ΕΕ εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. Μαζί με την εποστολή ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. “Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά”, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Η γερμανική Bild, με πρωτοσέλιδο τίτλο “Ελευθερία στα ταξίδια μόνο με το εμβόλιο - Εντυπωσιακό σχέδιο στην ΕΕ” και φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τίτλο στις εσωτερικές σελίδες “Πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού - Θα γίνει η ‘κάρτα’ εμβολιασμού το νέο διαβατήριο”, σημειώνει ότι η ελληνική πρόταση έφτασε στις Βρυξέλλες εννέα μέρες πριν από την προγραμματισμένη ειδική Σύνοδο Κορυφής για τον κορονοϊό, όπου και πρόκειται να συζητηθεί.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το θερινό τουρισμό κι έτσι έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την επιτάχυνση των εξελίξεων. Επισημαίνει, μάλιστα, τη συγκεκριμένη αποστροφή στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν: “Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της ΕΕ και ταυτόχρονα η μείωση του δείκτη των κρουσμάτων και με αυτόν τον τρόπο να τεθούν τα θεμέλια για την επιστροφή σε ένα κάποιο επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας το 2021”.

Επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von d…
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top