Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠρόταση Κ. Μητσοτάκη προς ΕΕ: Ελεύθερα ταξίδια μόνο με εμβόλιο
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Πρόταση Κ. Μητσοτάκη προς ΕΕ: Ελεύθερα ταξίδια μόνο με εμβόλιο

Ελληνικό σχέδιο παροχής πιστοποιητικού σε όσους πολίτες της ΕΕ εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού για ελέυθερη μετακίνηση και 'θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά", όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για την ανάγκη υλοποίησης ενός σχεδίου παροχής πιστοποιητικού σε όσους πολίτες της ΕΕ εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού. Μαζί με την εποστολή ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. “Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά”, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Η γερμανική Bild, με πρωτοσέλιδο τίτλο “Ελευθερία στα ταξίδια μόνο με το εμβόλιο – Εντυπωσιακό σχέδιο στην ΕΕ” και φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τίτλο στις εσωτερικές σελίδες “Πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού – Θα γίνει η ‘κάρτα’ εμβολιασμού το νέο διαβατήριο”, σημειώνει ότι η ελληνική πρόταση έφτασε στις Βρυξέλλες εννέα μέρες πριν από την προγραμματισμένη ειδική Σύνοδο Κορυφής για τον κορονοϊό, όπου και πρόκειται να συζητηθεί.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το θερινό τουρισμό κι έτσι έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την επιτάχυνση των εξελίξεων. Επισημαίνει, μάλιστα, τη συγκεκριμένη αποστροφή στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Κομισιόν: “Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της ΕΕ και ταυτόχρονα η μείωση του δείκτη των κρουσμάτων και με αυτόν τον τρόπο να τεθούν τα θεμέλια για την επιστροφή σε ένα κάποιο επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας το 2021“.

Επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von d…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024