Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚαμπάνια τουριστικής προβολής των Αστικών Κέντρων Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής
Προώθηση περοορισμού

Καμπάνια τουριστικής προβολής των Αστικών Κέντρων Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής

Για τα αστικά κέντρα της Ημαθίας, της Πέλλας και της Χαλκιδικής, παρήχθη στα αγγλικά προωθητικό υλικό, που ξεκίνησε ήδη να αποστέλλεται στοχευμένα στο εξωτερικό. Σκοπός της καμπάνιας είναι η γνωριμία των επισκεπτών με έναν αυθεντικό τρόπο ζωής.

Σε μια περίοδο που ο τουρισμός αναπροσαρμόζεται υπό το πρίσμα πρωτόγνωρων συνθηκών, οι προορισμοί ανακαλύπτουν εκ νέου τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Η καμπάνια προώθησης αστικών κέντρων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Χαλκιδικής που διοργανώθηκε με την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησε το 2019 παρουσιάζοντας στους τουριστικούς επαγγελματίες προορισμούς τεσσάρων εποχών σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη.

Με την προσθήκη της Π.Ε. Ημαθίας, οι τρεις περιοχές προβάλλονται ως ένας ολοκληρωμένος προορισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με κοινά χαρακτηριστικά. Για τα αστικά κέντρα της Ημαθίας, της Πέλλας και της Χαλκιδικής, παρήχθη στα αγγλικά προωθητικό υλικό το οποίο ξεκίνησε ήδη να αποστέλλεται στοχευμένα στο εξωτερικό. Σκοπός της καμπάνιας είναι η γνωριμία των επισκεπτών με έναν αυθεντικό τρόπο ζωής.

Ο προορισμός προβάλλεται σε θεματικές ενότητες, συνδέοντας το αρχαίο παρελθόν με τη σύγχρονη καθημερινότητα των κατοίκων. Από το πρώτο πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο Αριστοτέλης στη Μίεζα Ημαθίας μέχρι τη βραβευμένη σύγχρονη βιβλιοθήκη Βεροίας, από το Μαύρο Δάσος Αλμωπίας που ενέπνευσε τον Φίλιππο Β’ να κατασκευάσει την περίφημη σάρισα μέχρι τις σημερινές εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών Λουτρακίου Πέλλας, από τους ιστορικούς οικισμούς της Αρναίας, του Πολυγύρου και της Νικήτης μέχρι τις βιοκλιματικές πλατείες των χωριών της Χαλκιδικής, από τα βήματα του Αποστόλου Παύλου μέχρι τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες και το ανυπέρβλητο Άγιο Όρος και από τους Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τους Μακεδονομάχους του 20 ου αιώνα, η ιστορία γίνεται κληρονομιά που συντηρείται από γενιά σε γενιά. Τα οινοποιεία, η βιομηχανική κληρονομιά και το βαρύ παρελθόν της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας, τα μουσεία, οι εκκλησίες και οι παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας, η σκιά του Φιλίππου Β΄ στη Βεργίνα, το Άλσος Αγίου Νικολάου και το όρος Βέρμιο, είναι αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινής ζωής της Ημαθίας.

Στην Έδεσσα οι καταρράκτες και τα κανάλια ενώθηκαν σε ένα Υπαίθριο Μουσείο Νερού που περιλαμβάνει το ιστορικό κομμάτι της πόλης. Στα Γιαννιτσά αποτυπώνεται η ταραγμένη ιστορία του 20ού αιώνα μέσα από το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα “Τα μυστικά του βάλτου”. Στα Λουτρά Λουτρακίου Πέλλας η φύση πρωτοτυπεί με ζεστές πισίνες μέσα στο κρύο ποτάμι.

Οι κάτοικοι στον Πολύγυρο και τους ορεινούς οικισμούς του Χολομώντα αναβιώνουν την πολιτιστική τους κληρονομιά. Στα προσφυγικά ψαροχώρια της Χαλκιδικής, κατά μήκος των 550 χλμ. ακτογραμμής, συνδυάζουν τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα επαγγέλματα. Προβάλλουν τους βυζαντινούς πύργους με καινοτόμες τεχνικές και καθιστούν πρεσβευτές τα τοπικά τους προϊόντα.

Αυτές τις πτυχές καλούνται να ανακαλύψουν οι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πράκτορες που θα επισκεφθούν την περιοχή, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης υποστηρίζεται από την TRAINOSE S.A. που διαθέτει σε δημοσιογράφους τουρισμού εισιτήρια τρένου εντός Ελλάδας για τις ανάγκες της καμπάνιας.

Η καμπάνια διοργανώνεται από την PASS PARTOUT – Tourism Marketing με hashtags #UrbanCentersGR #verymacedonia #experienceimathia #experiencehalkidiki και #experiencepella.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024