Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤέλος το δίκτυο μεγάλων αποστάσεων για τη Norwegian
Αεροπορικές εταιρείες

Τέλος το δίκτυο μεγάλων αποστάσεων για τη Norwegian

Ο συνολικός στόλος των Boeing 787 Dreamliner της αεροπορικής εταιρείας έχει καθηλωθεί από τον περασμένο Μάρτιο, με τη μελλοντική ζήτηση για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων να παραμένει 'εξαιρετικά αβέβαιη'.

Η νορβηγική Norwegian Air εγκατέλειψε την πτητική λειτουργία της προς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων σε μια κίνηση μείωσης των απωλειών θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αερομεταφορέας είπε ότι θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε διαδρομές μικρών αποστάσεων, καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει από την κρίση της πανδημίας του COVID-19.

Περιγράφοντας ένα νέο στρατηγικό σχέδιο, η Norwegian δήλωσε ότι το απλοποιημένο δίκτυο δρομολογίων θα δημιουργήσει μια “ισχυρή και σταθερή εταιρεία που θα προσελκύσει επενδυτές και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί νέους και υπάρχοντες πελάτες”.

Μαζί με πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, η Norwegian επλήγη από τον COVID-19 και έχει ήδη απολύσει ή έχει θέσει σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας 8.000 υπαλλήλους , ενώ προειδοποίησε ότι οι προοπτικές ήταν δύσκολες χωρίς περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τη νορβηγική κυβέρνηση.

Η Norwegian πραγματοποιούσε πολλές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων από το αεροδρόμιο Gatwick σε προορισμούς όπως Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ορλάντο, Μαϊάμι, Τάμπα, Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Ώστιν, Σιάτλ, Ντένβερ, Ρίο και Μπουένος Άιρες.

Ο συνολικός στόλος των Boeing 787 Dreamliner της αεροπορικής εταιρείας έχει καθηλωθεί από τον περασμένο Μάρτιο, με τη μελλοντική ζήτηση για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων να παραμένει “εξαιρετικά αβέβαιη”.

“Υπό αυτές τις συνθήκες, η λειτουργία πτήσεων μεγάλων αποστάσεων δεν είναι βιώσιμη για τη Norwegian και αυτές οι πτήσεις δε θα συνεχιστούν”, ανέφερε ο αερομεταφορέας σε σχετική δήλωσή του. Δεν είναι σαφές πόσες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επηρεαστούν, αν και η ένωση πιλότων BALPA δήλωσε ότι 300 πιλότοι με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και 1.000 συνολικά προσωπικό θα πληγούν από την απόφαση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Norwegian, Jacob Schram, δήλωσε: “Ο στόχος μας είναι να ανοικοδομήσουμε μια ισχυρή, κερδοφόρα Norwegian,  ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Δεν περιμένουμε να ανακάμψει η ζήτηση των πελατών στον τομέα των μεγάλων αποστάσεων στο εγγύς μέλλον και η εστίασή μας θα αναπτύξει το δίκτυο μικρών αποστάσεων, καθώς βγαίνουμε από τη διαδικασία αναδιοργάνωσης. Με βαριά καρδιά πρέπει να αποδεχθούμε ότι αυτό θα επηρεάσει αφοσιωμένους συναδέλφους από όλη την εταιρεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα από τους επηρεαζόμενους συναδέλφους μας για την ακούραστη αφοσίωσή τους και τη συμβολή τους στη Norwegian όλα τα χρόνια που ήταν μαζί μας“.

Και ο Schram πρόσθεσε: “Το δίκτυο μικρών αποστάσεων ήταν πάντα η ραχοκοκαλιά της Norwegian και θα αποτελέσει τη βάση ενός μελλοντικού ανθεκτικού επιχειρηματικού μοντέλου”.

Η Norwegian σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 50 αεροσκάφη “narrow body” σε ευρωπαϊκές διαδρομές το 2021 και να τα ανεβάσει σε 70 το 2022. Θα στοχεύσει να μειώσει σημαντικά το χρέος της σε περίπου 20 δισ. Νορβηγικές Κορώνες (περίπου 1,94 δισ. ευρώ) και να συγκεντρώσει 4-5 δισ. Νορβηγικές Κορώνες (περίπου 450 εκατ. ευρώ) σε νέο κεφάλαιο. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει λάβει “συγκεκριμένο ενδιαφέρον” για την άντληση κεφαλαίων και έχει ανοίξει εκ νέου συνομιλίες με τη νορβηγική κυβέρνηση για πιθανή συμμετοχή του κράτους.

“Εστιάζοντας τη λειτουργία μας σε ένα δίκτυο μικρών αποστάσεων, στοχεύουμε να προσελκύσουμε υπάρχοντες και νέους επενδυτές, να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να υποστηρίξουμε την ευρύτερη βιομηχανία υποδομών και ταξιδιών στη Νορβηγία, στις σκανδιναβικές χώρες και την Ευρώπη”, δήλωσε ο Schram.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024