Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Πανδημία: Η Ελλάδα μόνη χώρα της ΕΕ με 'πράσινες' περιοχές

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιανουάριος 2021, 15:17

Η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα οι μόνες 'πράσινες' περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών όπως αυτά αποτυπώνονται στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), φαίνεται καθαρά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές της στο “πράσινο” και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στο “κίτρινο”, όταν η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παραμένει στο “κόκκινο”. Συγκεκριμένα, στο “πράσινο” βρίσκονται περιοχές της Ηπείρου, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.Στο “πράσινο” βρίσκεται, εξάλλου, ολόκληρη η Ελλάδα και στο χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο “κίτρινο”. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια χρονική περίοδο.

Σημειώνεται ότι το ECDC δε συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top