Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ ΠΟΞ ζητά επιχορήγηση των ξενοδοχείων για προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου
Ξενοδοχία

Η ΠΟΞ ζητά επιχορήγηση των ξενοδοχείων για προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Η ΠΟΞ ζητά ένταξη των εστιατορίων των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.

Η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων ζητά με επιστολή της από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη να μπορέσουν και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.

Ολόκληρη η επιστολή:

“Προς
κο Άδωνι Γεωργιάδη
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κο Νίκο Παπαθανάση
Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

κο Γιάννη Τσακίρη
Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κοινοποίηση:
κο. Χάρη Θεοχάρη
Υπουργό Τουρισμού

Αξιότιμε κύριοι Υπουργοί,

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.
Προϋπόθεση για να ενταχθεί μια επιχείρηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τέθηκε αυτή να διαθέτει έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ:

56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,
56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας
56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, παρέχουν και αυτές υπηρεσίες εστίασης και έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας σε μέγιστο βαθμό, καθώς η μέση απώλεια τζίρου τους κατά το έτος 2020 έφθασε περίπου στο 78%, σε πολλές δε περιπτώσεις ξεπέρασε και το 80%!

Πλην όμως στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα εστιατόρια που βρίσκονται εντός ξενοδοχείων δε διαθέτουν κάποιον από τους ανωτέρω ΚΑΔ, καθώς αυτά λειτουργούν υπό τον ΚΑΔ του ξενοδοχείου (55.10).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και δη τα εστιατόριά τους, ενώ αναπτύσσουν και αυτά τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, όπως προκύπτει από τις άδειες λειτουργίας τους, να εξαιρούνται από τη συγκεκριμένη ενίσχυση, η οποία ιδίως για τις μικρές μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο θα ήταν μια ουσιαστική βοήθεια.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να αποκαταστήσετε την παραπάνω αδικία, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μπορέσουν και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024