Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠαρατείνεται έως τις 25 Ιανουαρίου η COVID-19 NOTAM για πτήσεις εσωτερικού
Αερομεταφορές

Παρατείνεται έως τις 25 Ιανουαρίου η COVID-19 NOTAM για πτήσεις εσωτερικού

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, προχώρησε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 και στη διενέργεια rapid tests ανίχνευσης COVID-19 στους εργαζόμενους.

Την παράταση της αεροπορικής οδηγίας (COVID-19 notam), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις για πτήσεις εσωτερικού (Essential Travel) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα, έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία, παρατείνεται έως την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από τη NOTAM εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

  • Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, (Hellenic national healthcare system flights).
  • Κρατικές πτήσεις, (state flights).
  • Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, (sanitary flights).
  • Οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, (humanitarian flights).
  • Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, (emergency flights).
  • Οι στρατιωτικές πτήσεις, (military flights).
  • Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, (cargo flights).
  • Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών, (fire fighting flights).
  • Οι πτήσεις της Frontex, (frontex flights).
  • Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών, (technical landing where passengers do not disembark).  
  • Οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του, (ferry flights).

Rapid tests για τον COVID-19 στην ΥΠΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προχώρησε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στη διενέργεια rapid tests ανίχνευσης της νόσου COVID-19 στους εργαζόμενους.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τις 09:00 έως τις 15:15, στα κεντρικά γραφεία της ΥΠΑ που στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού (ΚΕΠΑΘΜ), πραγματοποίησε πάνω από 200 τεστ άμεσων αποτελεσμάτων (Rapid test).

Μετά την ολοκλήρωση της διενέργειας των ελέγχων ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Γεώργιος Ι. Δριτσάκος τόνισε: “Τα αυξημένα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε έχουν ως στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας εν μέσω πανδημίας. Με γνώμονα την ασφάλεια των υπαλλήλων, των επιβατών και των πολιτών τηρούμε ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας. Εκ μέρους των εργαζομένων, ευχαριστώ θερμά την Πολιτική Προστασία καθώς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τον πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα για την συνεργασία και την προσπάθεια που έκαναν για να κυλήσει ομαλά και αποτελεσματικά η όλη διαδικασία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024