Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧ. Θεοχάρης: 'Καμία απαγόρευση στους επισκέπτες της χώρας μας ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης: 'Καμία απαγόρευση στους επισκέπτες της χώρας μας ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί'

'Τα τεστ που θα έχουμε στη διάθεσή μας και θα χρησιμοποιούμε στα λιμάνια, θα αξιοποιούνται στον υπόλοιπο πληθυσμό, όπου θα ελλοχεύει μεγαλύτερος κίνδυνος και εκεί θα εστιάζουμε τους ελέγχους μας', δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

“Δε θα υπάρχει καμία απαγόρευση και καμία δυσκολία στο να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας ή οποιαδήποτε άλλη χώρα είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι. Δε θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός”, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1 από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως “πρέπει να εστιάσουμε σε όσους δε θα εμβολιαστούν. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας μας. Τα τεστ που θα έχουμε στη διάθεσή μας και θα χρησιμοποιούμε στα λιμάνια, στις πύλες εισόδου της χώρας μας, θα αξιοποιούνται στον υπόλοιπο πληθυσμό, όπου θα ελλοχεύει μεγαλύτερος κίνδυνος και εκεί θα εστιάζουμε τους ελέγχους μας”.

“Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς βρίσκομαι στη Μαδρίτη όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παγκόσμιας Επιτροπής Κρίσης για την ανάκαμψη του τουρισμού, να παρουσιάσω, ως προεδρεύων της Τεχνικής Ομάδας της Επιτροπής, τις προτάσεις μας και ιδιαίτερα την πρόταση του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη χρησιμοποίηση των εμβολίων ώστε να βελτιώσουμε τους τρόπους με τους οποίους μετακινούμαστε”, υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, “ο πρωθυπουργός άνοιξε αυτήν την κουβέντα τώρα, διότι έχουμε δει πως οι συζητήσεις παίρνουν πολύ χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη στιγμή που θα ανοίξουν. Συνεπώς, την ξεκινήσαμε τώρα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε μία απόφαση πριν ανοίξει η τουριστική σεζόν. Τώρα πρέπει να προνοήσουμε, να συμφωνήσουμε για τους κοινούς αυτούς κανόνες, για το συντονισμό που είναι απαραίτητος ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν. Σας διαβεβαιώνω ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από αυτήν του 2020”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024