Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εστίαση

Χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση ζητά η ΠΟΕΣΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Ιανουάριος 2021, 09:28

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την κατάθεση σχεδίου από την ΠΟΕΣΕ για την ασφαλή και βιώσιμη επανεκκίνηση του κλάδου, 'όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν'.


Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και της Διοίκησης της ΠΟΕΣΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Καββαθά και με τη συμμετοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στον υπουργό τέθηκαν υπόψη, αφ’ενός η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μετά από 145 ημέρες γενικού lockdown, και επιπλέον πολλών τοπικών lockdown, οι κίνδυνοι για χιλιάδες λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας και αφετέρου ζητήθηκε η περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το τραπεζικό σύστημα (δάνεια, μείωση προμηθειών κ.λπ.), η άμεση ανάγκη ένταξης του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ, η διατήρηση της στήριξης για τα ενοίκια και μετά τον Φεβρουάριο, οι επαγγελματικές μισθώσεις - αναστολή εξώσεων και η βελτίωση του προγράμματος για τα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου.

Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις ασφαλούς και βιώσιμης επανεκκίνησης του κλάδου και ο υπουργός ζήτησε την κατάθεση σχεδίου από την ΠΟΕΣΕ για την ασφαλή και βιώσιμη επανεκκίνηση του κλάδου, “όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν”, ανανεώνοντας τη συνάντηση για τις αρχές Φεβρουαρίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top