Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΧρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση ζητά η ΠΟΕΣΕ
Εστίαση

Χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση ζητά η ΠΟΕΣΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την κατάθεση σχεδίου από την ΠΟΕΣΕ για την ασφαλή και βιώσιμη επανεκκίνηση του κλάδου, 'όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν'.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και της Διοίκησης της ΠΟΕΣΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Καββαθά και με τη συμμετοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στον υπουργό τέθηκαν υπόψη, αφ’ενός η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μετά από 145 ημέρες γενικού lockdown, και επιπλέον πολλών τοπικών lockdown, οι κίνδυνοι για χιλιάδες λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας και αφετέρου ζητήθηκε η περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για την εστίαση. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το τραπεζικό σύστημα (δάνεια, μείωση προμηθειών κ.λπ.), η άμεση ανάγκη ένταξης του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ, η διατήρηση της στήριξης για τα ενοίκια και μετά τον Φεβρουάριο, οι επαγγελματικές μισθώσεις – αναστολή εξώσεων και η βελτίωση του προγράμματος για τα θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου.

Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις ασφαλούς και βιώσιμης επανεκκίνησης του κλάδου και ο υπουργός ζήτησε την κατάθεση σχεδίου από την ΠΟΕΣΕ για την ασφαλή και βιώσιμη επανεκκίνηση του κλάδου, “όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν”, ανανεώνοντας τη συνάντηση για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024