Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςTravelSupermarket: Η Κρήτη δημοφιλέστερος προορισμός για αναζήτηση διακοπών
Τάσεις

TravelSupermarket: Η Κρήτη δημοφιλέστερος προορισμός για αναζήτηση διακοπών

Οι μήνες με τις περισσότερες αναζητήσεις είναι Μάιος, Ιούινος και Ιούλιος, με τη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων να αυξάνεται από τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές των πακέτων διακοπών είναι μειωμένες έως και 54% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον βρετανικό ιστότοπο σύγκρισης διακοπών TravelSupermarket. Το TravelSupermarket εξέτασε τη μέση τιμή για αναζητήσεις διακοπών αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με τη μέση τιμή των διακοπών τον Ιανουάριο του περασμένου έτους και διαπίστωσε ότι το κόστος των πακέτων για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς ήταν χαμηλότερο.

Σύμφωνα με το site, η πιο δημοφιλής αναζήτηση για διακοπές επτά διανυκτερεύσεων μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2021 είναι η Κρήτη, η οποία σημείωσε ετήσια πτώση τιμών κατά 10%.

Η Τενερίφη, ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός, έχει σημειώσει πτώση κατά 13%, ενώ τα πακέτα προς τη Μαγιόρκα, τον επόμενη πιο δημοφιλή προορισμό, μειώθηκαν κατά 9%. Η μεγαλύτερη πτώση τιμών είναι για το Αλγκάρβε, όπου οι τιμές είναι κάτω κατά 54%.
Το TravelSupermarket αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε μείωση της ζήτησης μετά από την είδηση ότι ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία επηρεάζει τα ταξίδια στην Πορτογαλία (σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει επί του παρόντος τις αφίξεις από την Πορτογαλία, καθώς και τη Βραζιλία και τις περισσότερες άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής).

Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις διακοπών για αναχωρήσεις το διάστημα Μαΐου – Οκτωβρίου 2021:

  1. Κρήτη
  2. Τενερίφη
  3. Μαλδίβες
  4. Μαγιόρκα
  5. Ντουμπάι
  6. Μπαρμπέιντος
  7. Παρίσι/Disneyland Paris
  8. Σαντορίνη
  9. Κανκούν
  10. Λας Βέγκας

Οι μήνες με τις περισσότερες αναζητήσεις είναι Μάιος, Ιούινος και Ιούλιος, με τη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων να αυξάνεται από τον Σεπτέμβριο, δήλωσε το TravelSupermarket. Αν και δεν μπορεί να προσδιορίσει την ηλικία των πελατών του που κάνουν κράτηση για διακοπές, το site αναφέρει ότι οι πωλήσεις των ταξιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων έχουν αυξηθεί σημαντικά για τους ηλικιωμένους πελάτες, οι οποίοι γενικά κάνουν κράτηση για ταξίδια από τον Μάιο και μετά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024